15. juuli 1999 kell 22:00

Ministritel kallivõitu eneseimetlustõbi

Hiljaaegu avaldati arvamust, et keskkoolilõpetajate enesehinnang on liiga kõrge. Hoopis sagedamini tabab aga eneseimetlustõbi täies elujõus inimesi, ja mida kõrgemal ametiredeli pulgal inimene seisab, seda raskemini haigus kulgeb. Eestis on eriti ohustatud ministrid ja kantslerid. Raskelt on kulgenud see tõbi eelmisel sotsiaalministril Tiiu Arol. Mäletatavasti peeti Arot Mart Siimanni valitsuse üheks nõrgemaks lüliks ja mitmel korral kaaluti tema väljavahetamist. Ometi sai Aro ametisoleku ajal kolm korda heade töötulemuste eest preemiat, kokku 55 900 krooni. Kui lisada jõulupreemiad ja koos toonase kantsleri Jaan Rüütmanniga krediitkaartidelt kulutatud 89 100 krooni, kujunes tema haigus maksumaksjatele üsna kalliks.

Hetkel kuum