• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Naissaart tabas laastav metsaraie

  «Raieluba oli veidi alla 20 hektarile metsamaale, esialgsetel hinnangutel oli raiutud küll territooriumi piires, aga lubatust rohkem,» ütles keskkonnainspektsiooni looduskaitseosakonna juhataja Himot Maran. Kuna tegu on nii suure kahjuga, siis algatatakse tõenäoliselt kriminaalasi, ütles Maran.
  Esialgsete arvutuste kohaselt võeti Naissaarel metsa maha lubatust kaks korda rohkem, mille tagajärjeks on ligi poolemiljoniline kahju keskkonnale, samapalju riigile kui omanikule ning üle miljoni kroonine raudtee lõhkumisest põhjustatud kahju muinsuskaitsele.
  «Ma ei ole saart kunagi nii räsituna näinud, kui ta oli pärast tänavust talve,» nentis kevadel tööle tulnud saare looduspargi direktorTiit Koit. «Korralik metsamees sellist tööd ei tee,» lisas ta.
  Traktoritega palke vedades lõhkusid Sanora traktorid ära raudtee puitliiprid, relsid ja pöörangud. Vedurid on puruks pekstud. Tühjad majad, mis olid veel sügisel olnud lukus ja enam-vähem korras, on nüüd lõhutud lukkude ja akendega.
  Keskkonnainspektsioon käis Naissaares raiemahtu mõõtmas ja kändusid kokku lugemas neljapäeval, täpsed andmed ületatud raiemahu osas selguvad nädala jooksul.
  Raie puhul oli tegemist looduskaitsealuse maa piiranguvööndiga, kus kasvasid valdavalt palgipuu jämedused männid ja kuused. Raieloa andis ASi Sanora juhile Feliks Koppelile välja Viimsi metskonna ülem ja metsaameti peadirektori Andres Talijärve vend Madis Talijärv. Alates tänavu jaanuarist saarel ametlikult kohalikku metsavahti pole.
  Madis Talijärv on ka saare looduspargi valitseja ning seega lasub tal vastutus teostada järelevalvet kaitseala üle.
  Talijärvelt ei õnnestunud möödunud nädalal kommentaari saada.
  Koppel oli reedel enda sõnul hõivatud ning ei soovinud oma tegevuse kohta Naissaarel selgitust anda.
  Koppeli firma AS Sanora on Naissaarel metsa raiunud paari aasta jooksul ennegi. Välistatud ei ole, et kriminaaluurimise korras kontrollitakse üle ka eelnevalt Koppeli raiutud langid.
  Koppel on Naissaarel tuntud ülemöödunud talvest, kui Viimsi vald saarel asuvaid kasarmuid oma valla elanikele müüs ning Koppel variisikuna osa kasarmuist endale sai.
  Keskkonnainspektsiooni andmetel tekitati Eestis mullu keskkonnakahju kokku 62 miljoni krooni eest.
  Naissaare juhtumiga võrdsustatud kahjusid keskkonnale tuleb aastas keskmiselt kümmekond.
  Autor: Anu Jürisson
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: tule, Karis, appi!
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Kliimaidud on kaasanud tänavu rekordiliselt investeeringuid
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
Euroopa Ravimiamet alustab koroonaravimi kiirendatud hindamist
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Õiguskomisjon toetab kaubanduse paindlikumaid töölepinguid
Riigikogu õiguskomisjon toetas tänasel istungil üksmeelselt töölepingu seadusesse muutuvtundide kokkulepete lisamist, mis loob võimaluse sõlmida esialgu vaid jaekaubanduses paindlikumaid töölepinguid.
Riigikogu õiguskomisjon toetas tänasel istungil üksmeelselt töölepingu seadusesse muutuvtundide kokkulepete lisamist, mis loob võimaluse sõlmida esialgu vaid jaekaubanduses paindlikumaid töölepinguid.