• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Telekom surus turu miinuspoolele

  Kauplemine Tallinna börsil jätkub möödunud nädalal välja kujunenud skeemi kohaselt, kus arvestatavat kauplemishuvi suudavad leida vaid Norma ja Hansapanga aktsia.
  Mingist kindlast liikumissuunast pole endiselt märki. Tallinna börsi juhtaktsiad liikusid ka eile erisuunaliselt. Telekomi aktsia, mis turuindeksites suurt osakaalu omab, lõpetas päeva miinuspoolel, tõmmates miinusesse ka ÄP indeksi.
  Vaatamata Telekomi aktsia suhteliselt väikesele aktiivsusele, võis tema juures kolmapäeval jälgida küllalt tähelepanuväärset liikumist. Kui seni on räägitud Telekomi aktsia hinna kujunemise puhul selgest Londoni börsi diktaadist, siis üleeile, pärast dollari ootamatut rohkem kui 2protsendilist nõrgenemist euro suhtes, liikus Londonis USA dollaris noteeritud Telekomi aktsia kiirelt Tallinna hinnatasemele tagasi. Eile sulgus Telekomi aktsia nii Tallinnas kui Londonis 101,5 kroonil.
  Telekomi aktsia eilset 1,46protsendist kukkumist tasakaalustasid eilsed enim kaubeldud aktsiad Hansapank ja Norma. Kui Hansapanga puhul oli tõus suhteliselt minimaalne, siis Norma aktsia lendas pärast paaripäevast hingetõmbepausi 3,7% ülespoole, 36,2 kroonile. Norma ja Hansapanga aktsia liikumist mõjutavad kindlasti mõnel määral tuleva nädala teisel poolel avaldatavad konsolideeritud majandustulemused.
  Eile teatas ettevõtte esimese poolaasta majandustulemused Eesti Näitused. Vaevalt et 5,9 miljoni kroonine puhaskasum turul erilisi emotsioone tekitab ning investorite huvi jääb peatselt börsilt lahkuva aktsia vastu leigeks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.