Toomas Truuverk • 22. juuli 1999 kell 22:00

Telekom surus turu miinuspoolele

Kauplemine Tallinna börsil jätkub möödunud nädalal välja kujunenud skeemi kohaselt, kus arvestatavat kauplemishuvi suudavad leida vaid Norma ja Hansapanga aktsia.

Mingist kindlast liikumissuunast pole endiselt märki. Tallinna börsi juhtaktsiad liikusid ka eile erisuunaliselt. Telekomi aktsia, mis turuindeksites suurt osakaalu omab, lõpetas päeva miinuspoolel, tõmmates miinusesse ka ÄP indeksi.

Vaatamata Telekomi aktsia suhteliselt väikesele aktiivsusele, võis tema juures kolmapäeval jälgida küllalt tähelepanuväärset liikumist. Kui seni on räägitud Telekomi aktsia hinna kujunemise puhul selgest Londoni börsi diktaadist, siis üleeile, pärast dollari ootamatut rohkem kui 2protsendilist nõrgenemist euro suhtes, liikus Londonis USA dollaris noteeritud Telekomi aktsia kiirelt Tallinna hinnatasemele tagasi. Eile sulgus Telekomi aktsia nii Tallinnas kui Londonis 101,5 kroonil.

Telekomi aktsia eilset 1,46protsendist kukkumist tasakaalustasid eilsed enim kaubeldud aktsiad Hansapank ja Norma. Kui Hansapanga puhul oli tõus suhteliselt minimaalne, siis Norma aktsia lendas pärast paaripäevast hingetõmbepausi 3,7% ülespoole, 36,2 kroonile. Norma ja Hansapanga aktsia liikumist mõjutavad kindlasti mõnel määral tuleva nädala teisel poolel avaldatavad konsolideeritud majandustulemused.

Eile teatas ettevõtte esimese poolaasta majandustulemused Eesti Näitused. Vaevalt et 5,9 miljoni kroonine puhaskasum turul erilisi emotsioone tekitab ning investorite huvi jääb peatselt börsilt lahkuva aktsia vastu leigeks.

Hetkel kuum