• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansa- ja Ühispanga kasumi vahe suureneb

  Ühispanga poolaasta kasum oli 48 mln krooni ja pank tegi laenuprovisjone 22,1 mln krooni ulatuses. Hansapanga poolaasta kasum oli 234 mln krooni ja pank tegi laenuprovisjone Hansa Investmentsi hinnangul ligikaudu 150 mln krooni eest.
  Kui pangad oleksid provisjoneerinud keskmisel tasemel, mis Hansa Investmentsi arvutusel on aastas 1,2 % laenuportfellist, siis oleks Ühispanga kasum olnud vaid 24 mln krooni ja Hansapanga kasum samas 311 mln krooni.
  Hansa Investmentsi peaanalüütik Toomas Reisenbuk selgitas, et Hansapanga laenuportfelli kvaliteet pole kindlasti kehvem kui Ühispangal, pigem vastupidi. Seetõttu on põhjust arvata, et Ühispank peab teisel poolaastal provisjoneerima rohkem laene kui aasta esimesel poolel.
  Samas on Reisenbuki sõnul võimalik ka Ühispanga laenukahjumite katmine reservide arvel, mis pangal on suhteliselt suured.
  «Tänavuse aasta lõpuks peaks vahe kahe panga tulemustes olema praegusega võrreldes suurenenud, kuid edaspidi jõuab Ühispank eeldatavasti järk-järgult Hansapangale siiski järele,» ütles Reisenbuk. Hansapanga finantsdirektori Erkki Raasukese sõnul jääb panga provisjonide hulk teisel poolaastal samale tasemele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.