Kristi Malmberg • 27. juuli 1999 kell 22:00

Hansa- ja Ühispanga kasumi vahe suureneb

Ühispanga poolaasta kasum oli 48 mln krooni ja pank tegi laenuprovisjone 22,1 mln krooni ulatuses. Hansapanga poolaasta kasum oli 234 mln krooni ja pank tegi laenuprovisjone Hansa Investmentsi hinnangul ligikaudu 150 mln krooni eest.

Kui pangad oleksid provisjoneerinud keskmisel tasemel, mis Hansa Investmentsi arvutusel on aastas 1,2 % laenuportfellist, siis oleks Ühispanga kasum olnud vaid 24 mln krooni ja Hansapanga kasum samas 311 mln krooni.

Hansa Investmentsi peaanalüütik Toomas Reisenbuk selgitas, et Hansapanga laenuportfelli kvaliteet pole kindlasti kehvem kui Ühispangal, pigem vastupidi. Seetõttu on põhjust arvata, et Ühispank peab teisel poolaastal provisjoneerima rohkem laene kui aasta esimesel poolel.

Samas on Reisenbuki sõnul võimalik ka Ühispanga laenukahjumite katmine reservide arvel, mis pangal on suhteliselt suured.

«Tänavuse aasta lõpuks peaks vahe kahe panga tulemustes olema praegusega võrreldes suurenenud, kuid edaspidi jõuab Ühispank eeldatavasti järk-järgult Hansapangale siiski järele,» ütles Reisenbuk. Hansapanga finantsdirektori Erkki Raasukese sõnul jääb panga provisjonide hulk teisel poolaastal samale tasemele.

Hetkel kuum