• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Oodatakse Hansa Grupi tulemusi

  Kuigi Tallinna börs liikus nädala kahel esimesel tööpäeval vaikselt langussuunal, on üldine õhkkond muutumas positiivsemaks.
  Börsi eilses 0,22protsendises languses saab peamiselt süüdistada Hansapanga aktsiat, mis, olles põhinimekirja ainus kukkuja, lõpetas 1,78% esmaspäevasest sulgemistasemest madalamal.
  Hansapanga aktsiat on viimastel päevadel mõjutanud jutud plaanitavast omakapitali vähendamisest. Tegemist on siiski kauge tulevikuga ja pealegi pole selge, kuidas ning millistel tingimustel kapitali vähendamine toimub. Seetõttu on aktsiaomanike reaktsioonid hetkel selgelt ennatlikud.
  Täna avaldab Hansapank grupi I poolaasta konsolideeritud majandustulemused. Võib eeldada, et osa investoreid ei soovinud seda riski võtta ja loobusid aktsiatest, andes nii oma osa aktsia hinnalangusesse. Üldiselt on turu ootused Hansa grupi majandustulemuste vastu küllalt kõrged ja positiivset üllatust pakkuda seetõttu raske.
  Eile avaldas oma poolaasta tulemused Tallinna Külmhoone, kes on seoses kuuma suvega märkimisväärset tähelepanu võitnud. Võib öelda, et käibe kasv ja kasum vastasid laias laastus oodatule. Kasvanud laenukoormus pole finantskulude kaudu kasumit ära söönud ja käive näitab möödunud aasta sama perioodiga võrreldes korralikku kasvu. Arvestades aga tööstuse keskmist ligi 10protsendist tagasiminekut eelmise aastaga võrreldes, on tulemusel veelgi rohkem kaalu.
  Huvitava börsi mõjutava seigana maksab tähelepanu pöörata taas elavnenud dollarile -- viimase nädalaga on Eesti aktsiate dollarihinnad kerkinud ca 4,5% võrra.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Laulja Lauri Liiv: loodan, et enam kunagi ei pea suvaliselt valitud korteriomanikud kohtus kogu maja eest vastutama
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.