Oodatakse Hansa Grupi tulemusi

Kuigi Tallinna börs liikus nädala kahel esimesel tööpäeval vaikselt langussuunal, on üldine õhkkond muutumas positiivsemaks.

Börsi eilses 0,22protsendises languses saab peamiselt süüdistada Hansapanga aktsiat, mis, olles põhinimekirja ainus kukkuja, lõpetas 1,78% esmaspäevasest sulgemistasemest madalamal.

Hansapanga aktsiat on viimastel päevadel mõjutanud jutud plaanitavast omakapitali vähendamisest. Tegemist on siiski kauge tulevikuga ja pealegi pole selge, kuidas ning millistel tingimustel kapitali vähendamine toimub. Seetõttu on aktsiaomanike reaktsioonid hetkel selgelt ennatlikud.

Täna avaldab Hansapank grupi I poolaasta konsolideeritud majandustulemused. Võib eeldada, et osa investoreid ei soovinud seda riski võtta ja loobusid aktsiatest, andes nii oma osa aktsia hinnalangusesse. Üldiselt on turu ootused Hansa grupi majandustulemuste vastu küllalt kõrged ja positiivset üllatust pakkuda seetõttu raske.

Eile avaldas oma poolaasta tulemused Tallinna Külmhoone, kes on seoses kuuma suvega märkimisväärset tähelepanu võitnud. Võib öelda, et käibe kasv ja kasum vastasid laias laastus oodatule. Kasvanud laenukoormus pole finantskulude kaudu kasumit ära söönud ja käive näitab möödunud aasta sama perioodiga võrreldes korralikku kasvu. Arvestades aga tööstuse keskmist ligi 10protsendist tagasiminekut eelmise aastaga võrreldes, on tulemusel veelgi rohkem kaalu.

Huvitava börsi mõjutava seigana maksab tähelepanu pöörata taas elavnenud dollarile -- viimase nädalaga on Eesti aktsiate dollarihinnad kerkinud ca 4,5% võrra.

Hetkel kuum