• Jaga lugu:

  Hansapanga tagasihoidlik poolaasta

  Hansapank teenis tänavu esimesel poolaastal puhaskasumit 390 mln krooni, sellest teises kvartalis 198,9 mln krooni. Samas moodustas sellest 123 mln erakorraline tulu.
  Esimeses kvartalis sai grupp kasumit 191,1 mln krooni.
  «See on siiski hea tulemus, arvestades, et terve teise kvartali on majanduskeskkond halvenenud ja provisjonide hulk suurenenud,» ütles panga juhatuse esimees Indrek Neivelt kolmapäeval pressikonverentsil.
  Hansapanga finantsdirektor Erkki Raasuke põhjendas väikest kasumit ka teises kvartalis toimunud andmebaaside vahetuse ja uue kaubamärgi kasutuselevõtmisega.
  Andmetöötluskulud kasvasid aastataguse ajaga võrreldes 24,8%, ulatudes 54,8 mln kroonini.
  Hansapanga Grupp on poolaasta jooksul provisjoneerinud laene rohkem kui 256 mln krooni ulatuses ja pangajuhtide sõnul hakatakse probleemsete laenudega senisest aktiivsemalt tegelema. Suur osa provisjonide kasvust tuli kunagi Hoiupanga poolt Dnepropetrovski linnale antud 73 mln krooni suuruse laenu täielikust mahakirjutamisest.
  «Mingit rahavoogu sealt pole praegu ette näha, kuid kindlasti ei kavatse me provisjonide näol kellelegi kingitusi tegema hakata,» kinnitas Raasuke.
  Neivelti sõnul on majanduslangus kõigis kolmes Balti riigis kaasa toonud ka Hansa Capitali aktivate kvaliteedi halvenemise ja provisjonide suurendamise teises kvartalis 12,5 mln kroonilt 85,6 mln-le.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.