• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Piimatööstustel toorainepuudus

  «Turgudega pole probleemi, aga põua tõttu annavad lehmad vähem piima,» ütles Saaremaa Liha- ja Piimatööstuse peadirektor Ahti Viilup. «Septembris tuleb kindlasti kokkuostuhinda tõsta.»
  Viilupi sõnul toodab Saaremaa tööstus praegu küll rohkem kui talvel, kuid eelmise suvega võrreldes on tootmine vähenenud rohkem kui 10 protsenti. Tavaliselt on suvi piimatootmise kõrgaeg.
  ASi Rävala Piim juhataja Rein Viilu ütles, et Rävala Piim ostab sel suvel poole vähem piima kokku kui eelmise aasta suvel. «Siis tootsime me talveks lattu, aga sel aastal raha laovarude alla kinni ei pane,» ütles Viilu.
  Möödunud suvel ostis Rävala iga päev kokku 200--300 tonni piima, sel suvel ostetakse kuni 130 tonni piima päevas.
  Viilu sõnul kurdavad tootjad, et põua tõttu napib loomadele sööta ja piimatoodang on vähenenud. «Kuu-poolteise jooksul hakkab piima hind üles liikuma,» ütles kombinaadi juht.
  Praegu maksab Rävala Piim kõrgema sordi piima kilo eest keskmiselt 1.30 ja see hind tõuseb umbes paarikümne sendi võrra.
  ASi Ühinenud Meiereid peadirektor Andres Soosaar ütles, et kuum suvi on piimatootmisele mõju avaldanud. «Varasematel aastatel oli suve kõige kõrgema piimatoodangu kuuks juuli, sel aastal aga vähenesid tootmisnumbrid juulis ligikaudu viiendiku võrra,» ütles Soosaar. «Otseselt pole põud siiski meie tootmist mõjutanud, sest varume ka sel suvel rohkem piima, kui siseturule müügiks läheb.»
  Soosaare sõnul tõuseb piima kokkuostuhind alates sügisest oluliselt. «Keset talve võib piima hind olla 2.50 kilo eest,» lisas Soosaar.
  «Piimast pole puudus mitte põua pärast, vaid lehmi lihtsalt pole enam,» ütles Lõuna-Eestis asuva Pajumäe talu peremees Arvo Veidenberg. «Tapamajades on tohutud järjekorrad ja varsti tuleb piimast tõeline puudus kätte.»
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Raadiohommikus: veresaun börsidel, restoraniäri eluspüsimine ja nõuanded ettevõtjale
Esmaspäevases hommikuprogrammis võtame luubi alla investorite otsused veresauna ajal aktsiaturgudel, räägime restoraniäri hakkamasaamisest järjekordses kriisis ja anname nõu, kuidas heitlikul ajal äriprotsesse ümber korraldada.
Esmaspäevases hommikuprogrammis võtame luubi alla investorite otsused veresauna ajal aktsiaturgudel, räägime restoraniäri hakkamasaamisest järjekordses kriisis ja anname nõu, kuidas heitlikul ajal äriprotsesse ümber korraldada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.