• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Trendikad prillipapad

  Moekunstnik Jaanika Sootna sõnul on praegu «popid» peenikeste mustade raamidega prillid, kuid eriti kuumi raame ei ole olemas. Paljude jaoks ei ole prillid mitte moe atribuut, vaid eluvajalik tarbeese.
  «Soliidsed keskealised meesterahvad eelistavad tagasihoidlikke, suuremate klaasidega soliidseid prille,» räägib Viru hotellis asuva OÜ Instrumentarium Optika turundusjuht Erki Rebane. «Nooremad mehed valivad aga sportlikuma mudeli.» Rebase väitel ostetakse raame, mille hind jääb 1000 ja 1500 krooni vahemikku. Kõige kallimad ja eksklusiivsemad prillid, mis poes on nõudlikumale prillipapale pakkuda, kuuluvad Bulgary kollektsiooni ning neid saab 4000--5000 krooniga.
  «Mul on mõlemad variandid -- nii läätsed kui ka prillid. Suvel eelistan läätsesid, aga prillid on mugavamad ja sobivad mulle. Mul on palju raame, saab valida olenevalt rõivastest kas sportlikuma või elegantsema variandi. Mulle meeldivad ilma raamideta prillid.»
  «Ma valisin prillid oma mõistuse järgi, prillipood soovitas ka. Kolm--neli aastat tagasi mul oli kaks paari prille, lugemisprillid ja tööprillid. Nüüd on aga üks paar spetsiaalsete klaasidega, et saab kõike teha. Selgus, et juhuslikult on nad Giorgio Armani omad. Olen rahul.»
  «Kontaktläätsed on tüütud, ma ei saa nendega hakkama. Prillid valisin kaalu järgi, mul on raamideta mudel, mida kannan kaks viimast aastat. Disaineri nime järgi prille ei otsinud, aga eriti odavat ei võta ka. Prillid peaksid olema vastupidavad.»
  «Prillidega on nagu rõivastega, oleneb sellest, kus sa oled. Mul on mitmed prillid. Teatris vajan kaugnägemisprille, lugemise jaoks on teised. Autot juhin ilma prillideta. Prillid ei ole mulle kaunistus, vaid tarbeese. Prillide suhtes toimivad teised reeglid kui lipsunõela suhtes.»
  Fotod Erik Prozes, Julia-Maria Linna ja Raul Mee
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toidutööstuse juht: uus reaalsus on oluliselt kallim
Väga tõenäoliselt mõjutab alanud toormete hinnaralli toiduhindu nii sügisel kui ka 2023. aastal, kirjutab toidutööstusettevõtte Orkla Eesti juhatuse esimees Kaido Kaare vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Väga tõenäoliselt mõjutab alanud toormete hinnaralli toiduhindu nii sügisel kui ka 2023. aastal, kirjutab toidutööstusettevõtte Orkla Eesti juhatuse esimees Kaido Kaare vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Suured kasvufirmad vedasid USA turgude taastumist
USA aktsiaturud lõpetasid tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, millele aitas kaasa Apple’i, Tesla ja teiste suurte kasvuaktsiate kallinemine. Optimismi aitasid taastada tugevad jaemüüginumbrid, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, millele aitas kaasa Apple’i, Tesla ja teiste suurte kasvuaktsiate kallinemine. Optimismi aitasid taastada tugevad jaemüüginumbrid, vahendab Reuters.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Netflix koondas tulude langemise tõttu 150 inimest
Netflix koondas töötajad vaid kuu aega pärast seda, kui teatas, et kaotas esimest korda viimase kümnendi jooksul tellijaid.
Netflix koondas töötajad vaid kuu aega pärast seda, kui teatas, et kaotas esimest korda viimase kümnendi jooksul tellijaid.
Soome analüüs: koroonatoetus tõstis kahjumlikke firmasid plussi
Koroonatoetused tõid mõned kahjumlikud ettevõtted tagasi kasumisse, kuid aeglustasid majanduse moderniseerumist, võtab Kauppalehti kokku Soome Majandusuuringute Instituudi ehk Etla uuringu tulemused.
Koroonatoetused tõid mõned kahjumlikud ettevõtted tagasi kasumisse, kuid aeglustasid majanduse moderniseerumist, võtab Kauppalehti kokku Soome Majandusuuringute Instituudi ehk Etla uuringu tulemused.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.