• Jaga lugu:

  Kommivabriku juhtkonnas käärib

  ASi Kalev juhatuse esimees Tõnis Allik ütles, et kui muutub ettevõtte nõukogu koosseis, ei pruugi ka tema Kalevisse jäämine kindel olla. «Esialgu on jutud minu lahkumisest kuulujutud, aga eks järgmisel nädalal näeb,» ütles Allik.
  Alliku sõnul on tema ja Ants Laose vaated üsna sarnased. «Laos on rohkem ettevõttekesksem, omanikud rohkem endakesksemad,» märkis Allik.
  Ants Laos ütles eile, et astus Kalevi nõukogu esimehe kohalt tagasi, sest ei kuulu suuromanike hulka ega oma ettevõttes osalust. Laos ei soovinud kommenteerida, kas tema lahkumine on seotud Tõnis Alliku võimaliku lahkumisega ettevõttest. «Suuromanikud peavad otsustama, mis Kalevist edasi saab,» lisas ta.
  Kalevi suuromaniku ASi Epeks juhataja Toomas Kõuhkna ei nõustunud kommenteerima põhjusi, miks Laos lahkus. «Loomulikult ma tean, miks ta lahkus, aga ma parem ei kommenteeri,» ütles ta.
  Kalevile antud rahvusvahelise pankade sündikaatlaenu korraldaja Tauno Vanaselja ütles, et Ants Laose tagasiastumine oli üllatus. «Meie poolt oli täielik toetus Laosele, samuti toetame ettevõtte tegevjuhtkonna tegevust,» ütles Vanaselja. «Tegevjuhtkond on ettevõtet hästi saneerinud ja Laos on ju kogenud tööstusjuht.»
  Laose sõnul vajab Kalev lähema aasta jooksul investeeringuteks vähemalt 40 miljonit krooni. «Investeerida on vaja tootearendusse, sest muidu jääb ettevõte lihtsalt väljastpoolt tulnutele jalgu,» ütles Laos. «Selle raha peavad suuromanikud leidma kas uue investori näol või osalusi müües.» Laos ei nõustunud avaldama, kas Epeksil on raha Kalevisse investeerimiseks.
  Vanaselja sõnul on Kalevi kapitaliseeritus nõrgenenud ning ettevõtte finantsrisk sellepärast suurenenud. Kevadel sai Kalev audiitorilt märkustega auditi, mis omakorda tekitas pankades usaldamatust ettevõtte suhtes.
  Kalevi aktsionäride erakorraline koosolek valib uued nõukogu liikmed järgmisel teisipäeval.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
USAs on vaktsineeritud 70% inimestest
USAs on 70% inimestest saanud vähemalt ühe doosi Covid-19 vaktsiini, mis tähistab olulist verstaposti pandeemia vastases võitluses, vahendab Bloomberg.
USAs on 70% inimestest saanud vähemalt ühe doosi Covid-19 vaktsiini, mis tähistab olulist verstaposti pandeemia vastases võitluses, vahendab Bloomberg.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.