• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kommivabriku juhtkonnas käärib

  ASi Kalev juhatuse esimees Tõnis Allik ütles, et kui muutub ettevõtte nõukogu koosseis, ei pruugi ka tema Kalevisse jäämine kindel olla. «Esialgu on jutud minu lahkumisest kuulujutud, aga eks järgmisel nädalal näeb,» ütles Allik.
  Alliku sõnul on tema ja Ants Laose vaated üsna sarnased. «Laos on rohkem ettevõttekesksem, omanikud rohkem endakesksemad,» märkis Allik.
  Ants Laos ütles eile, et astus Kalevi nõukogu esimehe kohalt tagasi, sest ei kuulu suuromanike hulka ega oma ettevõttes osalust. Laos ei soovinud kommenteerida, kas tema lahkumine on seotud Tõnis Alliku võimaliku lahkumisega ettevõttest. «Suuromanikud peavad otsustama, mis Kalevist edasi saab,» lisas ta.
  Kalevi suuromaniku ASi Epeks juhataja Toomas Kõuhkna ei nõustunud kommenteerima põhjusi, miks Laos lahkus. «Loomulikult ma tean, miks ta lahkus, aga ma parem ei kommenteeri,» ütles ta.
  Kalevile antud rahvusvahelise pankade sündikaatlaenu korraldaja Tauno Vanaselja ütles, et Ants Laose tagasiastumine oli üllatus. «Meie poolt oli täielik toetus Laosele, samuti toetame ettevõtte tegevjuhtkonna tegevust,» ütles Vanaselja. «Tegevjuhtkond on ettevõtet hästi saneerinud ja Laos on ju kogenud tööstusjuht.»
  Laose sõnul vajab Kalev lähema aasta jooksul investeeringuteks vähemalt 40 miljonit krooni. «Investeerida on vaja tootearendusse, sest muidu jääb ettevõte lihtsalt väljastpoolt tulnutele jalgu,» ütles Laos. «Selle raha peavad suuromanikud leidma kas uue investori näol või osalusi müües.» Laos ei nõustunud avaldama, kas Epeksil on raha Kalevisse investeerimiseks.
  Vanaselja sõnul on Kalevi kapitaliseeritus nõrgenenud ning ettevõtte finantsrisk sellepärast suurenenud. Kevadel sai Kalev audiitorilt märkustega auditi, mis omakorda tekitas pankades usaldamatust ettevõtte suhtes.
  Kalevi aktsionäride erakorraline koosolek valib uued nõukogu liikmed järgmisel teisipäeval.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
JPMorgani analüütik: aktsiahinnad ronivad august välja
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Boroditš: ma ei tea, mida ma valesti tegin, aga ärge muretsege, mina saan hakkama
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.