ÄP fototoimetus • 17. august 1999 kell 22:00

Tartu linn müüb eelarve täiteks Tamme Soojust

Tartu linnapea Andrus Ansip ütles, et Tamme Soojus müüakse maha, sest linna eelarve on vaja tasakaalu viia. «Eelarves on muidugi ette nähtud kogu soojamajanduse müümine, kuid sel aastal seda veel ei juhtu,» ütles Ansip.

Ansip lisas, et lollusest või pahatahtlikkusest võetud hiigellaenud on ammendanud linna laenuvõtmisvõime. «Investeerimisefektiivsuse seisukohalt läks laen muidugi aia taha, kuid see on kogu Eesti probleem,» tõdes Ansip. «Tamme Soojuse müügiga vabaneme vaid väikesest osast laenust, kuid eesmärk pole saada soojuse tootjatest kiiresti lahti, vaid raha tagasi,» lisas ta.

Kolme katlamaja omava Tamme Soojuse juhatuse esimees Enn Pärnamäe ütles, et huvi firma aktsiate ostmise vastu on tuntud juba kevadest saadik. «Siin on käinud rootslased, sakslased, prantslased, ameeriklased,» tähendas ta.

Tamme Soojuse aktsiakapital on 40 mln krooni ning käive eelmisel aastal oli umbes 26 miljonit krooni.

Tartu linnale jääb pärast Tamme Soojuse müüki pool Anne Soojuse aktsiapakist ja Tartu keskkatlamaja.

Autor: ÄP

Hetkel kuum