ÄP fototoimetus • 22. august 1999 kell 22:00

Pajula peab tulumaksu kaotamist veaks

«Minu arvates on see väärsamm ja soovunelm, et majandusolukord seetõttu paraneb,» kommenteeris Pajula koalitsiooniparteide kava kaotada alates 1. jaanuarist ettevõtte tulumaks. Pajula hinnangul võib eelarve alalaekumise korral ühe maksu kaotamine olla poliitiliselt õige, kuid majanduslikult vale otsus. «Ma ei usu, et tulumaksuvabastus majandust oluliselt elavdab, kui ehk pika ajaga,» sõnas Pajula. «See on hea poliitika ja halb ökonoomika.»

Sama arvamust on jaganud ka Maailmapanga analüütik Ardo Hansson. Ta kritiseeris valitsuse kava kehtestada ettevõtte tulumaksu kaotamise tõttu järgmisel aastal kaitsetollid kolmandate riikide põllumajandussaadustele.

Rahandusminister Siim Kallas on lubanud esitada järgmise aasta riigieelarve tulude projekti täna.

Autor: ÄP

Hetkel kuum