• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Clinton: vaene ameeriklane

  Clintonid on pärast Jimmy Carterit kõige kehvemas majanduslikus seisus presidendiperekond. Neil ei ole omaenese elamist 1983. aastast peale ja poolteise aasta pärast on Bill Clinton prii ka ametist. Kui Hillary Clinton ei peaks järgmise aasta novembrivalimistel senatisse pääsema, siis ei ole kummalgi tööd.
  Hillary Clinton on ajakirjanikele avalikult kurtnud, et ta tea, kas neil jätkub raha New Yorgis esindusliku maja ostmiseks. Kuid selleks, et pääseda New Yorgi osariigist senatisse, peab Hillary Clinton selles osariigis elama, ja mõistagi ei sobi ekspresidendi perel elada ükskõik missuguses elamurajoonis.
  Neil päevil käis Clintonite pere koos Billi ämma Dorothy Rodhamiga uurimas New Yorgi Westchesteri rajoonis viit eramut, mis maksavad 1,7--2,3 miljonit dollarit ehk 25--34 miljonit Eesti krooni. President Clintoni aastapalk on «ainult» 200 000 dollarit ehk 2,9 miljonit krooni.
  Järgmine USA president hakkab saama märksa kõrgemat palka, kuid see ei lohuta Bill Clintonit, kellel tuleb pead murda selle üle, kuidas tasuda New Yorgi maja võlga pärast Valgest Majast lahkumist 2001. aasta jaanuaris.
  Üks New Yorgi elamislaenu eksperte arvas, et pangad vaevalt ütlevad ära presidendi laenutaotlusele, isegi kui ta peaks töötuks jääma. «Pangad on kindlad, et Clinton säilitab kindla sissetuleku tänu oma varasemale positsioonile,» selgitas ta. Kui Clintonid suudaksid teha sularahas 20protsendilise sissemaksu, siis seisaksid pangad neile laenu andmise järjekorras, on ta veendunud.
  Kui maja osta 30aastase laenuga, tuleks 2,2 miljonit dollarit maksva maja puhul kuus tasuda laenuintresse, kindlustusmaksu ja jooksvaid kulusid 16 645 dollarit. Presidendiameti lõppemise ja Hillary Clintoni senaatoriks saamise järel väheneb nende sissetulek 35% ehk 200 000 dollarilt aastas 129 619 dollarile, mis teeb kuus 10 800 dollarit.
  Bill Clintonil on siiski lootust, sest kõik varasemad presidendid on teeninud ekspresidendina märksa paremini kui riigipeana. Gerald Ford on teeninud head raha firmade juhatuse liikmena, Jimmy Carter on teinud raha kirjanikuna ning Ronald Reagan ja George Bush loengupidajana, eeskätt välismaal. Reagan sai näiteks ühelt Jaapani firmalt ühe loengu honorariks kaks miljonit dollarit.
  Kirjastuselt saadava suure ettemakse abil suudaks Bill Clinton jõudsalt vähendada võlgu advokaatidele ning kui Hillary Clinton kaotaks senati valimistel, siis paraneks perekonna rahaseis ilmselt veelgi. Hillary on juba kirjutanud ühe bestselleri ning arvatakse, et tema mälestuste honorar ületab presidendi oma.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Läti ükssarvikulootus kaasas lisaraha
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.