• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Russiagate paisub

  Sellest rahast kuni 10 miljardit dollarit võib moodustada Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) laenuraha ning ülejäänu on pärit Euroopa prostitutsiooniärist, Ungari relvatehastest ning vene juutidele kuulunud kunstiteoste ja juveelide müügist. Asja uurivad Ameerika, Vene ja Briti esindajad väidavad, et nemad ei tea raha päritolu. USA Today väljapakutud summa on 5 miljardi võrra suurem kui New York Timesi varasem oletus.
  Kui need andmed vastavad tõele, siis on tegemist USA ajaloo suurima rahapesuskandaaliga. USA Today andmeil käis rahapesu läbi Bank of New Yorki kahe kontori ja samuti New Yorgis asuva Republic National Banki.
  Kõik rahapesuks kasutatud kontod kuuluvad ühele firmale -- Benex Worldwide Ltd-le, mille on loonud Venemaa suurimate maffiagrupeeringute juhid.
  Uurijad soovivad väidetavalt üle kuulata vähemalt viis eri valitsuste liiget, nende seas endine asepeaminister Anatoli T?ubais ja eksrahandusminister Aleksandr Liv?its.
  Rahapesuafääri uurimisel on USA föderaalpolitsei huvi tundnud eriti Konstantin Kagalovski vastu, kes aastail 1993--1995 oli Venemaa esindaja IMFis, seejärel juhtis kommertspanka Menatep, mis tegi palju tehinguid Bank of New Yorkiga, ja praegu on naftafirma Yukos asepresident. Konstantin Kagalovski on abielus Nata?a Gurfinkel Kagalovskiga, kes töötas Bank of New Yorki Ida-Euroopa osakonna juhatajana ja kes on praegu töölt kõrvaldatud koos panga Londoni töötaja Ljudmila Edwardsiga. Edwards on abielus vene ärimehe Peter Berliniga, kes kontrollib Bank of New Yorkis üht kahtlusalust kontot, mille kaudu on oktoobrist märtsini 10 000 ülekandega läbi käinud 4,2 miljardit dollarit.
  Maffia väidetavat rahapesu on püüdnud kummutada Venemaa rahandusminister Mihhail Kasjanov, kelle sõnul on Venemaa iga IMFilt saadud senti kasutanud õigel otstarbel.
  Peale maffia rahapesu on Venemaal hakanud järjest rohkem levima andmeid korruptsioonist riigi kõrgeimas juhtkonnas. Itaalia ajaleht Corriere della Sera on viitega Venemaa ja ?veitsi prokuratuurile kirjutanud enam kui miljonist dollarist, mille Jeltsin ja tema tütred Tatjana Djat?enko ja Jelena Okulova olevat saanud albaania päritolu ehitusettevõtjalt Bahgjet Pacollilt, kelle juhitav ?veitsi firma Mabetex sai vastutasuks Kremli renoveerimistööd. Luganos Mabetexi kontoris olevat uurijad kätte saanud Jeltsini ja tema tütarde allkirjaga krediitkaardid.
  Muu hulgas on ?veitsi pankades arestitud Kremli asjadevalitseja Pavel Borodini ja ärimees Boriss Berezovski kontod. Borodin olevat altkäemaksu vastu andnud Mabetexile tellimusi ning Berezovski olevat Venemaalt ebaseaduslikult välja viinud osa lennufirma Aeroflot rahast. Aeroflotti juhib Jeltsini tütre mees Valeri Okulov.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.