ÄP fototoimetus • 8. september 1999 kell 22:00

HK Ruokatalo ei osta Rakvere LK aktsiaid juurde

HK Ruokatalo tegevdirektor Simo Palokangas ütles eile, et ettevõte sai möödunud aastal Tallinna väärtpaberibörsilt loa omandada Rakvere LKs 80protsendiline osalus ja säilitada ühtlasi börsil kaubeldava ettevõtte staatus lähema kahe aasta jooksul.

«Meil on veel järgmise aasta augustini aega ja praegu pole mingit otsust senise poliitika muutmise kohta tehtud. Rakvere jääb börsile ja ostupakkumist väikeaktsionäridele praegu ei tule,» kinnitas Palokangas.

Rakvere Lihakombinaadi aktsia hind on viimase nädalaga tõusnud ligi 20 protsenti ning sulgus eile 3,70 krooni tasemel. Maaklerite sõnul tõstab aktsia hinda turul leviv kuuldus võimalikust väikeaktsionäridele tehtavast ostupakkumisest.

Investorid, kes praegu Rakvere Lihakombinaadi aktsiat ostavad, peavad arvestama ilmselge hävinguga, lausus Hansapanga maakler Mattias Mustonen. Kui väikeaktsionäridele tõepoolest ostupakkumine tehakse, ei ole see tõenäoliselt kõrgem aktsia kolme kuu keskmisest turuhinnast, mis jääb kolme krooni tasemele, lisas Mustonen.

Varem on Tallinna väärtpaberibörsil noteeritud ettevõtetest börsilt lahkumise eesmärgil väikeaktsionäridele ostupakkumise teinud turvafirma ESS ja Eesti Näituste suuromanikud.

Autor: ÄP

Hetkel kuum