• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Ühispank taas teisel kohal

  Eelmise kuu pankade lühibilansside põhjal kokku pandud pankade riskireitingus toimusid muutused teise ja kolmanda koha osas, kui Ühispank tõrjus möödunud kuul teisele kohale platseerunud Tallinna Äripanga kolmandaks.
  Osaliselt on selle põhjustanud Tallinna Äripanga mõningane nõrkus ja Ühispanga kerge tugevnemine vaadeldud kuu jooksul reitingus kaasatud tegurite osas.
  Tallinna Äripangale tuli kahjuks bilansimahu 8,7%ne vähenemine augustis, mis oli tingitud eeskätt välisriikide krediidiasutustele võlgnevuse vähenemises. Samas on aga väikese panga taolised kõikumised kuust kuusse kõigile teada ja nendega ollakse harjutud.
  Ühispangale tuli reitingus ülespoole liikumisel kasuks nii lühiajalise likviidsuse paranemise kui ka vähelikviidsete varade osakaalu langus.
  Samas pole Ühispanga seisukohast kuigi hea see, et kuuga kahanes laenude maht 1,5% ja hoiuste maht jäi muutumatuks, samal ajal kui reitingus esimest kohta hoidval Hansapangal kasvas nii laenu- kui hoiuseportfelli maht vastavalt 1,4% ja 2,5%. Veel tugevama hoiuseportelli kasvuga oli reitingus pikka aega neljandat kohta hoidev Opitva Pank, kus vastav näitaja tõusis augustis ligi 90 miljonit krooni ehk 8,7%.
  Aktsia tulukuse seisukohalt oli august kõige parem kuu Hansapangale, kuigi vaatamata panga suurele omakapitalile ei ole omakapitali tootlus aktsionäride seisukohalt ehk kõige ideaalilähedasem.
  Turuosas ei saanud erilisi muutusi täheldada -- marginaalselt kasvasid võrreldes ülejäänud pankadega Hansapanga ja Optiva Panga turuosad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Eesti saab leevendada inflatsiooni mõju, hinnatõusu ennast pidurdada on raske
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.