Sirje Niitra • 16. september 1999 kell 22:00

Linnakohtu kohtuniku abi sai juba noomida

Selle aasta märtsis korraldas justiitsministeerium Tallinna linnakohtu äriregistriosakonnas revideerimise, mille käigus ilmnes, et kohtuniku abi Inge Ruus on kahel korral rikkunud registriosakonna reglementi, kiirendades dokumentide kulgu.

Linnakohtu esimehe Helve Särgava sõnul võimaldab reglement küll kandeotsuse tegemist eelisjärjekorras, kuid selleks peab olema registriosakonna juhataja kirjalik luba, mida neil juhtudel polnud.

Justiitsminister Märt Rask karistas Ruusi «teenistuskohustuste mittenõuetekohase täitmise ja toimepandud distsiplinaarsüüteo eest» käskkirjalise noomitusega, mis tehti asjaosalisele allkirja vastu teatavaks. Särgava ütles, et asja arutati kõigi kohtunikuabide juuresolekul. «Loomulikult hoiame nüüd tema tegemistel hoolikalt silma peal,» kinnitas Särgava.

Ruus, kes töötab praegugi samal ametikohal, põhjendas oma seletuskirjas juhtunut hooletuse ja suure töökoormusega.

Altkäemaksu juhtumeid pole kohtu esimehe väitel seni äriregistris tuvastatud. Ta lubas, et kui selline asi ilmsiks tuleb, algatatakse süüdlase suhtes kindlasti kriminaalasi. «Kutsun ta kohe koos osakonnajuhatajaga enda juurde ja nõuan seletust,» märkis ta.

Hetkel kuum