• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Firmad peidavad kasumit

  Taani minister hakkas uurima, et miks on rahvusvaheliste kontsernide Taani tütarfirmadel Taanis miljardilised käibed, kuid samal ajal deklareerivad nad väga väikest tulu ja maksavad selle pealt tühiseid makse.
  Näiteks suured toiduainekontsernid Nestlé ja Unilever on kümne aasta jooksul müünud Taanis kaupa kokku 59 miljardi Eesti krooni eest ja samal ajal on nende maksude-eelne kahjum 258 miljonit krooni ning makse on nad kümne aastaga maksnud kokku ainult 107 miljonit Eesti krooni.
  Minister oletab, et Taani tütarfirmad ostavad kaupu samasse kontserni kuuluvatelt firmadelt üle turuhinna. Sellise sisemise hinnakujundusega on võimalik suunata tulusid soodsamate maksudega maadesse ja lasta kõrgete maksudega riikides näidata tütarfirmadel aasta-aastalt nullkasumit.
  Alates sellest aastast on Taani asunud OECD survel rohkem kontrollima firmade sisemist hinnakujundust ja nõuab aruandlust firmasiseste ülekannete kohta.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Trumpi meediaaktsia teeb börsil muljetavaldavaid hüppeid
Eile Donald Trumpi uue meediafirmaga liitumisest teatanud DWAC jätkab täna Nasdaqil trallitamist, hüpates kümneid protsente üles ja alla.
Eile Donald Trumpi uue meediafirmaga liitumisest teatanud DWAC jätkab täna Nasdaqil trallitamist, hüpates kümneid protsente üles ja alla.
Putin: Tahate rohkem gaasi? Kiitke Nord Stream 2 heaks
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.