• Jaga lugu:

  G7 võib mõjutada valuutakursse

  Valuutaturgudel kulges eilne päev märkimisväärsete muutusteta. Kursid jätkasid liikumist mööda teisipäeval väljakujunenud trende.
  Dollar nõrgenes jeeni suhtes teisipäeva õhtul 103,91 jeenini, sest investorid on vendunud, et Jaapani keskpank ei soorita jeeni tugimüüke enne nädala lõpul toimuvat seitsme juhtiva tööstusriigi (G7) rahandusministrite ja keskpankade juhtide kohtumist. Saksamaa rahandusminister möönis eile, et valuutakursside liikumisi kohtumisel tõenäoliselt arutatakse. Varem pole ükski kõrge rahandustegelane selle teema kohta kommentaari andnud. Jeeni kursi kiiremat langust takistas aktsiahindade järsk kukkumine Tokio börsil. Tugev valuuta kahandab suurte ettevõtete eksporditulusid. Pikemas perspektiivis liigub aga Jaapani majandus ülesmäge ning see annab positiivse tõuke ka rahvuslikule valuutale.
  Euroopastki saabub jätkuvalt positiivseid uudiseid. Hispaania rahvuslik kogutoodang kasvas teises kvartalis 0,9 protsenti, aastane kasv oli 3,6 protsenti.
  Euro kurss tõusis eile ülalpoole 1,05 USD taseme kõrgeima punktini 1,0533 dollarit. Eile õhtul oli dollari kurss 14,8958 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Raadiohitid: investori kallis viga ja verelaskmine Hiinas
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Nutikas andmete kasutamine avab uued võimalused
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.