Tõnis Oja • 22. september 1999 kell 22:00

G7 võib mõjutada valuutakursse

Valuutaturgudel kulges eilne päev märkimisväärsete muutusteta. Kursid jätkasid liikumist mööda teisipäeval väljakujunenud trende.

Dollar nõrgenes jeeni suhtes teisipäeva õhtul 103,91 jeenini, sest investorid on vendunud, et Jaapani keskpank ei soorita jeeni tugimüüke enne nädala lõpul toimuvat seitsme juhtiva tööstusriigi (G7) rahandusministrite ja keskpankade juhtide kohtumist. Saksamaa rahandusminister möönis eile, et valuutakursside liikumisi kohtumisel tõenäoliselt arutatakse. Varem pole ükski kõrge rahandustegelane selle teema kohta kommentaari andnud. Jeeni kursi kiiremat langust takistas aktsiahindade järsk kukkumine Tokio börsil. Tugev valuuta kahandab suurte ettevõtete eksporditulusid. Pikemas perspektiivis liigub aga Jaapani majandus ülesmäge ning see annab positiivse tõuke ka rahvuslikule valuutale.

Euroopastki saabub jätkuvalt positiivseid uudiseid. Hispaania rahvuslik kogutoodang kasvas teises kvartalis 0,9 protsenti, aastane kasv oli 3,6 protsenti.

Euro kurss tõusis eile ülalpoole 1,05 USD taseme kõrgeima punktini 1,0533 dollarit. Eile õhtul oli dollari kurss 14,8958 krooni.

Hetkel kuum