3. oktoober 1999 kell 22:00

Claudia Grupi tegevjuht kantis pankrotiohus firma varad

Pankrotistunud Claudia Grupi Turvateenistuse endine tegevjuht Andrus Nurga kantis enne ettevõtte pankrotistumist varad riiulifirma kaudu teisele firmale, ütles Claudia Grupi Turvateenistuse pankrotihaldur Milvi Suursaar.

Riiulifirmalt, kuhu Nurga oli teinud omakapitali mitterahalise sissemakse Claudia Grupi Turvateenistuse 1,2 mln kroonise vallasvara väärtuses, müüs vara edasi Claudia Grupile, mille juht Nurga nüüd on, ütles Suursaar. Claudia Grupi Turvateenistuse võlausaldajad otsustasid reedel ettevõtte likvideerida ja hakata otsima võimalusi vara tagasi nõuda, rääkis Suursaar. Tema sõnul puudub ettevõttel bilansi järgi vara, sest tegevjuht Nurga püüdis enne pankrotti päästa, mis päästa andis, ja tegutseb nüüd Claudia Grupi nime all edasi.

Ka Hansapank, millel oli ainus pandiga tagatud nõue, sai osa oma nõudest enne pankrotimenetlust tagasi, realiseerides Tallinnas Magdaleena 3 asuva kinnistu hoonestusõiguse.

Halduri sõnul ulatuvad võlgniku kohustused kokku 4 miljoni kroonini, ettevõttel on 17 võlausaldajat. Suurim nõue on maksuametil -- 3,7 miljonit krooni. Aega võlanõudeid esitada on 10. novembrini.

Tallinna linnakohus kuulutas raskustesse sattunud Claudia Grupi Turvateenistuse pankroti välja 10. septembril.

Autor: BNS

Hetkel kuum