• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kommenteeriv õpik maaomanikule

  Valter Aasmäe raamatus on kirjas Eesti kinnisvara ajalugu, kokkuvõte olulisematest seadusesätetest ja kinnisvaraökonoomika algõpetus.
  Ülevaate saab üldistel teemadel, nagu kinnisvara olemus ja hindamine, samuti võib huviline endale selgeks teha näiteks servituutide, hüpoteekide või reaalkoormatistega seonduva.
  Autori hinnangul omandab kinnisvaraomanik pärast raamatu läbilugemist maaomanikule vajalikke turumajanduslikke teadmisi ligilähedaselt tsaariaegse kihelkonnakooli kava ulatuses. Sellest peaks siiski piisama, et vältida peamisi ohte, mis võivad teha maaomanikust rentniku või halvemal juhul jätavad ta varast ilma.
  Käsiraamatule on omapoolse soovituse andnud Eesti Kinnisvarafirmade Liit. Liidu tegevdirektori Tõnis Rüütli sõnul eesti keeles peaaegu polegi ilmunud kinnisvara käsitlevat kirjandust ning seetõttu on käsiraamatu väljaandmine igati tervitatav.
  Valter Aasmäe on paljudest kinnisvara puudutavatest seadustest välja valinud kõige olulisemad valdamist, kasutamist ja käsutamist reguleerivad sätted.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.