• Jaga lugu:

  Obligatsioonid hiilgasid käibega

  Kauplemist Tallinna börsil iseloomustas eile erakordselt suuremahuline kauplemine Hüvitusfondi obligatsioonidega. Ülejäänud turul jätkus loid ja üllatusteta kauplemine.
  Kawe Kapitali varahalduse direktor Kristjan Hänni kommenteeris Hüvitusfondi obligatsioonidega eile tehtud tehinguid BNSile, et tõenäoliselt müüs obligatsioone mõni institutsionaalne investor, kes oli neid oma portfellis hoidnud ja nüüd kasumiga välja tuli.
  Hüvitusfondi 12 erineva seeria obligatsiooni eilne kogukäive oli 17,32 miljonit krooni, moodustades sellega 71,5% börsisüsteemi kogukäibest. Enimkaubeldud olid IX, III ja VI seeria. Kõigi nedega tehti siiski vaid üks suuremahuline tehing ja seega pole põhjust rääkida laiemast kauplemishuvist.
  Miinuspoolel jätkas eile Norma aktsia, mis lõpetas börsi sulgemisel 32,3 kroonil ehk 5% eelmise päeva sulgemistasemest madalamal. Norma ja Autolivi kohta avaldas Äripäev eile loo, kus analüütikud spekuleerisid lepingusse tulevate garantiide teemal. Uut informatsiooni eilse päeva jooksul ei lisandunud. Norma aktsia hind jätkab aga sellest hoolimata närviliselt, kuni tehing sõlmitud ja lepingus sisalduvad klauslid avalikustatud.
  Lisanimekirjas tegid eile mitu aktsiat märkimisväärse kukkumise -- Kalev -16%, Klementi -13,5%, Estiko -12% ja Rakvere LK -9,6%. Kõik need ettevõtted on ühel või teisel viisil viimasel perioodil leidnud negatiivset kajastamist meedias. Eilsed tehingud siiski investorite otsest pettumust ei väljenda, sest kõigi aktsiatega tehti 1--2 tehingut. Langus on seega tingitud pigem väikesest likviidsusest.
  Võib arvata, et turg jätkab täna sarnaselt eelmiste päevadega -- loiult ja tähelepanuväärsete hinnamuutusteta. Järjekordne positiivne makromajandusnäitaja -- tarbijahindade tõus septembris 0,2% -- vaevalt suurt vastukaja leiab. Järgmisel nädalal on oodata pankade majandustulemusi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Lätlased hoiavad Olerexi uutel sammudel pilgu teravalt peal
Läti kütusekaupmeeste hinnangul ei too Olerexi sisenemine nende kütuseturule kaasa suuri muutusi, siiski jälgivad nad hoolega keti uue omaniku tegevust.
Läti kütusekaupmeeste hinnangul ei too Olerexi sisenemine nende kütuseturule kaasa suuri muutusi, siiski jälgivad nad hoolega keti uue omaniku tegevust.
Kuidas väljuda õpilasfirma programmist päris firma omanikuna Samm-sammult: kuidas teha edukas äri
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.