• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Bensiini hind langeb veidi

  Peale nafta odavneb ka USA dollar, mille tugevusega tavatsevad Eesti müüjad põhjendada maailmahinna mittejärgimist.
  Hydro Texaco Eesti alandas reede pärastlõunal kütusehindu oma tanklates 10 sendi võrra liitrilt, põhjendades otsust hinnalangusega maailmaturul.
  Ettevõtte müügijuhi Andres Kivistiku sõnul leidis firma, et saavad sellise kasumimarginaaliga töötada. «Keegi peab ikka esimene olema,» ütles Kivistik.
  Neste jaemüügijuht Artur Praun lausus, et reedel langetas firma automaatjaamades bensiini hinda 10 ja diisli hinda 5 sendi võrra liitrilt. «Edasine hind sõltub ikkagi maailmaturust,» ütles Praun. «Praegu on meil veel kõrgema hinnaga ostetud bensiini mahutites, kuid peame lähtuma turust,» sõnas ta.
  Statoili turundusjuht Hede Katrin Luik ütles reedel, et nädalavahetusel pakub firma kaardiomanikele topelt boonuspunkte. «See ongi madalam hind,» sõnas ta. Maailmaturust tingitud hinnalangusega Statoil reedel kaasa ei läinud, kuid firma plaanib täna trendiga kaasaminekut arutada, ütles Statoil Eesti peadirektor Epp Kiviaed.
  Äripäeva analüütik Tõnis Oja prognoosis, et Eestis võiks bensiini hind lähitulevikus langeda 15 senti liitrilt. «Kevadest saadik oli hind tõusnud ja on tõenäoliselt natuke liiga kõrgel,» ütles Oja. «Usalduse langus OPECis kukutas seetõttu hinda päris tugevalt,» nentis ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.