Madli Zobel • 10. oktoober 1999 kell 22:00

Bensiini hind langeb veidi

Peale nafta odavneb ka USA dollar, mille tugevusega tavatsevad Eesti müüjad põhjendada maailmahinna mittejärgimist.

Hydro Texaco Eesti alandas reede pärastlõunal kütusehindu oma tanklates 10 sendi võrra liitrilt, põhjendades otsust hinnalangusega maailmaturul.

Ettevõtte müügijuhi Andres Kivistiku sõnul leidis firma, et saavad sellise kasumimarginaaliga töötada. «Keegi peab ikka esimene olema,» ütles Kivistik.

Neste jaemüügijuht Artur Praun lausus, et reedel langetas firma automaatjaamades bensiini hinda 10 ja diisli hinda 5 sendi võrra liitrilt. «Edasine hind sõltub ikkagi maailmaturust,» ütles Praun. «Praegu on meil veel kõrgema hinnaga ostetud bensiini mahutites, kuid peame lähtuma turust,» sõnas ta.

Statoili turundusjuht Hede Katrin Luik ütles reedel, et nädalavahetusel pakub firma kaardiomanikele topelt boonuspunkte. «See ongi madalam hind,» sõnas ta. Maailmaturust tingitud hinnalangusega Statoil reedel kaasa ei läinud, kuid firma plaanib täna trendiga kaasaminekut arutada, ütles Statoil Eesti peadirektor Epp Kiviaed.

Äripäeva analüütik Tõnis Oja prognoosis, et Eestis võiks bensiini hind lähitulevikus langeda 15 senti liitrilt. «Kevadest saadik oli hind tõusnud ja on tõenäoliselt natuke liiga kõrgel,» ütles Oja. «Usalduse langus OPECis kukutas seetõttu hinda päris tugevalt,» nentis ta.

Hetkel kuum