• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Välismaalased domineerivad

  Tallinna vanalinnas ületab nõudlus pidevalt pakkumise. Korterite hinnatase on sel aastal püsinud muutumatuna.
  Kõige rohkem soovitakse vanalinnas osta väikeseid remontivajavaid kortereid hea asukohaga ja remonditud majas. Selliste korterite ruutmeetri hind on enamasti 10 000 krooni, kuid paraku on neid soovijatele pakkuda väga harva. Oluline on ka see, kas hoonel on ajaloolis-arhitektuuriline väärtus. Selle puudumisel langeb korterite hind mitukümmend protsenti.
  Vanalinna korterite puhul on kinnisvaraeksperdid ühel meelel, et nende hind ei lange, vaid üha tõuseb. Enamik ostjaid peab südalinnas korteri ostmist investeeringuks.
  Kui soovitavat korterit vanalinnas ei leita, siis hakatakse sobivat eluaset sageli otsima Kadriorust või ostetakse hoopiski eramu Tallinna äärelinnas.
  Selle aasta algul tehti vanalinnas väga vähe kinnisvaratehinguid. Viimastel kuudel on sõlmitud arvukalt tehinguid nii üksikute korterite kui kinnistute müügiks.
  Keskmiselt maksab korteri ruutmeeter vanalinnas endiselt 15 000--17 000 krooni, kuid ostjat on võimalik leida märksa kallimatelegi korteritele. Ober Hausi kinnisvaraspetsialisti Kristiina Suitsu sõnul on viimastel kuudel jõutud ostu-müügilepingu allakirjutamiseni nelja kalli korteri osas Pikal tänaval. Keskmine korteri hind on olnud 24 000 kr/m². Ostjad on peamiselt välismaalased, kes tulevad mitmeks aastaks Eestisse tööle.
  Kõige odavamalt saab vanalinna eluase soetada ruutmeetri eest 5000 krooni makstes. Pindi Kinnisvara eluruumide osakonna juhataja Kairi Ummuse sõnul on see siiski võimalik vaid vanalinna Balti jaama poolses osas ning halvas seisukorras majas.
  Korterite müüki vanalinnas iseloomustab veel asjaolu, et müüjatel pole enamasti kiiret ning kui ostjad pole nõus küsitavat summat maksma, siis ei lase müüjad hinnas alla, vaid jäävad ootama paremaid aegu. Korterite müügiperioodid on seetõttu pikaks veninud.
  Lisaks väikestele korteritele on Kairi Ummuse sõnul nõutud väikesed kinnistud, kuhu saab näiteks hotelli rajada. Enamik selliseid kliente on välismaalased ja neist omakorda on suur osa itaallased, märgib Kairi Ummus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Eesti saab leevendada inflatsiooni mõju, hinnatõusu ennast pidurdada on raske
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.