• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Norma Grupp ja Autoliv varjavad tehingu hinda

  «Hinnast olulisemad on lepingus sisalduvad lisagarantiid,» lausus Norma Grupi juhatuse esimees Toomas Tamsar eile.
  Aktsia hind iseenesest ei ole lepingu ainus ja määrav osa. Kui me avaldaksime hinna, siis peaksime lahti kirjutama kogu lepingu sisu, rääkis Tamsar. Ta möönis, et leping on seotud Norma Grupi antavate garantiidega. Tamsar ei soostunud kommenteerima, kas garantiid puudutavad Norma ja Venemaa Avtovazi vahelisi lepinguid.
  Kawe Kapitali varahalduse direktori Kristjan Hänni sõnul oleks loogiline, kui Autoliv nõuaks Norma Grupilt lisagarantiina vähemalt laekumata raha deponeerimist. Hänni lisas, et Autolivile tekitab ebakindlust olukord, kus Norma Grupi omanikeringist lahkumisel ei ole enam kedagi, kes Venemaal raha järel käiks.
  Tamsari sõnul on Normal Avtovaziga kehtivad lepingud kuni järgmise aasta 1. aprillini. Sealt edasi toimuva suhtes on läbirääkimisi peetud, aga konkreetseid lepinguid ei ole sõlmitud, lisas Tamsar.
  Autolivi president Lars Westerberg kinnitas pressiteates, et Norma väärtus on ettevõtte pikaajalised sidemed Venemaa autotööstusega, mis pakuvad Autolivile hea võimaluse laiendada turvavööde äri Ida-Euroopas.
  Äripäeva andmetel maksab Autoliv Norma Grupile ühe Norma aktsia eest 30--35 krooni.
  «See number on kahtlemata tõele lähemal kui varem pakutud 60 krooni aktsia,» ütles Toomas Tamsar eile, kuid lisas, et ei saa öelda, kas tegelik hind jääb sellesse vahemikku või on nimetatud hinnast kõrgem või madalam.
  Tamsar märkis, et Autolivi ostetava aktsiapaki suurus ei muutunud läbirääkimiste käigus. Autoliv ei soovi konsolideerimise pärast praegu suuremat osalust omandada, rääkis Tamsar.
  Norma Grupile jääb alles 1,5% osalus Normas, kuid Tamsari sõnul on Autoliv ka nendele aktsiatele optsiooni sõlminud. Tamsar ütles uudisteagentuurile Reuters, et sõlmitud optsioon on kolmeaastase tähtajaga.
  Autoliv on varem kinnitanud, et teistele aktsionäridele ostupakkumist ei tehta ja Norma jätkab börsiettevõttena. Kui arvestada Autolivi varasemat käitumist, võib arvata, et väikeaktsionäridele tehakse pakkumine mõne aasta jooksul.
  Norma aktsia hind kerkis eile hommikul Tallinna börsil ligi 10%, kuid päeva lõpuks langes tagasi 34,6 kroonile, mis teeb aktsia hinna tõusuks võrreldes eelmise neljapäevaga 7,2%. Analüütikute hinnangul peaks aktsia hind sellel tasemel stabiliseeruma. «Lepingu sõlmimine on Normale hea uudis, aga see on juba hinna sisse arvestatud,» lausus Williams de Broe maakler Mike Hanson Reutersile.
  Alvar Roosimaa Supremast lausus, et tehingu hinnast tähtsam on see, et Norma omanikeringi lisandub maailma suurim tegija selles vallas, mis peaks andma aktsionäridele kindlust. Suprema varem tehtud aktsia hinnaprognoos on 47 krooni ja Roosimaa sõnul ei ole kavas seda muuta. Ühispank ennustas reedel Norma aktsia hinnaks nii lühi- kui ka pikaajalises perspektiivis 53 krooni.
  Üks tundmatuks jääda soovinud lääne analüütik ütles Reutersile, et tehingu sõlmimine on positiivne Autolivile, kuid võib kärpida Norma edaspidist kasumikasvu, sest uued lepingud sõlmitakse madalamate marginaalidega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.