ÄP fototoimetus • 20. oktoober 1999 kell 22:00

Palk Euroopa tippklassis

Üldse jäävad tippjuhtide palgad Euroopa telesidekontsernides 4,7--11,2 mln Eesti krooni vahele. Esikohal on ?veitslased ja sakslased, näitab firma Hay Management Consultant uurimus. ?veitsi telekommunikatsioonifirmade tippjuhtide aastapalk on ca 8,7 mln krooni, koos soodustustega 10,8 mln. Järgnevad sakslased 8,2 mln krooniga, mis soodustustega tõuseb samuti 10,8 mln kroonile.

Norras on Tormod Hermanseni palk põhjustanud poleemikat, tavaliselt teenivad Norra tippjuhid Rootsi kolleegidest vähem. Näiteks Rootsis praegu huvi pakkuva Creditbankeni kontsernijuht Tom Ruud teenib aastas koos soodustustega 3,4 mln krooni. Samas pole rikas olla Norras häbiasi. Riigis elab üle 100 000 miljonäri, mis teeb miljonäri igast 45. elanikust.

Autor: ÄP

Hetkel kuum