• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Metsatöösturid soovivad maksta riigile

  Rahandusministeeriumi ametnikud koostavad praegu vastust Metsatööstuse Liidu juhi Erki Unni poolt rahandusminister Siim Kallasele saadetud ettepanekule, mille kohaselt hakkaksid metsamaterjali lõppostjad tasuma käibemaksu otse riigikassasse. ASi Forestex juhatajana töötava Unni sõnul soodustab praegune kord illegaalset puidukaubandust, sest metsamaterjali müüjate suure hulga tõttu pole riigil võimalik maksu tasumist kontrollida.
  «Paljud metsa müüjad kasseerivad saetööstustelt käibemaksu sisse, kuid ei maksa seda riigile,» selgitas Unn. «Riigikassasse ette nähtud rahaga ostetakse hoopis kalleid autosid.»
  Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Kalle Jürgenson Isamaaliidust ütles, et tema toetab põhimõtteliselt ettepanekut, mis aitab maksude kogumist parandada.
  «Metsatööstuse Liidu ettepanekut tasub kaaluda, kui see sobib ka maksutehnilise poolega,» ütles Kalle Jürgenson.
  Jürgen Ligi, kes esindab rahanduskomisjonis Reformierakonda, seevastu avaldas seadusemuudatusele vastuseisu, nimetades ettepanekut sobimatuks. «Maksuseadus peab olema universaalne kõigile, mistõttu ei kannata ta välja ühe kitsa eluala jaoks tehtud eritingimusi,» ütles Ligi.
  Rahandusministeeriumi maksupoliitika osakonna juhataja Lemmi Oro sõnul on Metsatööstuse Liidu ettepanekut võimalik tehniliselt ellu rakendada, sest näiteks Lätis kehtib metsa müümisel samasugune kord, mis ei lähe vastuollu ka Euroopa Liidu direktiividega.
  «Muudatus on tehniliselt võrreldav impordi käibemaksuga, kui maks tasutakse kauba maale toomisel,» selgitas ta.
  Oro selgitas, et rahandusminister pole oma seisukohta veel avaldanud, sest töö vastuse ettevalmistamisega on pooleli.
  Oro lisas, et peale seaduse muutmise tuleb muuta ka maksuaruandes käibe deklareerimise vormi ning täpsustada müügi objekti formuleeringut. «Ebatäpse formuleeringu puhul võidakse Eestis levinud praktika kohaselt puidu nime all müüma hakata ükskõik mida,» ütles ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.