1. november 1999 kell 22:00

Ärge sõltuge ainult telefonist

Eelmise nädala turvaküljel pakutud uudistoode, GSM-kommunikaator, vähendab kindlasti riski, et signaal ei jõua valvekeskusse. Samas pole ta imerohi, vaid alternatiivne häireedastamise süsteem ja riskimaandamise vahend.

Seadmel on ka olulisi miinuspooli. GSM-kommunikaator kasutab nagu iga teinegi kommunikaator sidevõrku. GSM-telefonide kasutajale on aga eriti väljaspool suurlinnu tuttav olukord, et voolukatkestuse puhul kaob ka mobiilside ja häiresignaal jääb edastamata.

Olen veendunud, et GSM võrgu probleemid on ajutised, kuid siiski jääb GSM-kommunikaator vaid üheks häire edastamise viisidest. Unustada ei tohi võimalust edastada häiresignaali lokaalse telefonivõrgu kaudu või kasutada turvafirmade saatjatevõrku.

Autor: Karl Schneider

Hetkel kuum