1 november 1999

Rootsi Autoliv töötab sisse Norma arengustsenaariume

«Töötame Autolivis praegu mitmes grupis, et leida Norma arenguks erinevaid võimalusi,» ütles Svensson. «Konkreetsetest tulemustest ja investeeringutest on veel vara rääkida.» Svenssoni sõnul uurivad töögrupid võimalusi, kuidas Autoliv ja Norma saaksid turgudel koordineeritult tegutsema hakata ning milliseid uusi tooteid võiks Vene turul tulevikus müüa.

«Uuritakse võimalust tuua osa autode turvarihmade ja ka teiste komponentide tootmisest Rootsist Eestisse üle, selleks on Normal võimalused olemas,» rääkis Svensson.

Svensson märkis, et enne aktiivse tegevuse alustamist peab Autoliv ennast sellel turul kaardistama. «Ma ei oska öelda, millal see protsess eesmärgini jõuab, kuid sellise toodangu puhul ei tohiks see väga palju aega võtta,» lisas ta.

Autoliv omandas oktoobri algul Normas 49,5% osaluse koos optsiooniga osta NG Investeeringutelt veel 1,5% ettevõttest.

Norma sai tänavu 9 kuuga 385 mln kroonise netokäibe juures 89,5 mln krooni puhaskasumit. Norma klientide debitoorne võlgnevus moodustas septembri lõpus 119 mln krooni, olles 9 kuuga vähenenud 30 mln krooni.

Autor: BNS

Hetkel kuum