• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootsi Autoliv töötab sisse Norma arengustsenaariume

  «Töötame Autolivis praegu mitmes grupis, et leida Norma arenguks erinevaid võimalusi,» ütles Svensson. «Konkreetsetest tulemustest ja investeeringutest on veel vara rääkida.» Svenssoni sõnul uurivad töögrupid võimalusi, kuidas Autoliv ja Norma saaksid turgudel koordineeritult tegutsema hakata ning milliseid uusi tooteid võiks Vene turul tulevikus müüa.
  «Uuritakse võimalust tuua osa autode turvarihmade ja ka teiste komponentide tootmisest Rootsist Eestisse üle, selleks on Normal võimalused olemas,» rääkis Svensson.
  Svensson märkis, et enne aktiivse tegevuse alustamist peab Autoliv ennast sellel turul kaardistama. «Ma ei oska öelda, millal see protsess eesmärgini jõuab, kuid sellise toodangu puhul ei tohiks see väga palju aega võtta,» lisas ta.
  Autoliv omandas oktoobri algul Normas 49,5% osaluse koos optsiooniga osta NG Investeeringutelt veel 1,5% ettevõttest.
  Norma sai tänavu 9 kuuga 385 mln kroonise netokäibe juures 89,5 mln krooni puhaskasumit. Norma klientide debitoorne võlgnevus moodustas septembri lõpus 119 mln krooni, olles 9 kuuga vähenenud 30 mln krooni.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Tesla ületas käibe- ja kasumiootusi
Tesla suutis kolmandas kvartalis nii käibe- kui kasumiootusi ületada. Samas mainiti, et tarneahelaga seotud probleemid võivad nende kasumimarginaalid surve alla panna, vahendab Reuters.
Tesla suutis kolmandas kvartalis nii käibe- kui kasumiootusi ületada. Samas mainiti, et tarneahelaga seotud probleemid võivad nende kasumimarginaalid surve alla panna, vahendab Reuters.
CybExer: Töötaja on väärt head palka ja suurepärast motivatsioonipaketti
CybExer Technologies OÜ lahendab nii maailma juhtivate suurriikide kui ka korporatsioonide küberjulgeoleku probleeme, pakkudes kõige keerulisemaid õppusi, testkeskkondi oma küberharjutusväljal ja arendab selle tarbeks tarkvara. Hetkel on lisaks käsil hoopis teistsugune väljakutse – leida häid töötajaid.
CybExer Technologies OÜ lahendab nii maailma juhtivate suurriikide kui ka korporatsioonide küberjulgeoleku probleeme, pakkudes kõige keerulisemaid õppusi, testkeskkondi oma küberharjutusväljal ja arendab selle tarbeks tarkvara. Hetkel on lisaks käsil hoopis teistsugune väljakutse – leida häid töötajaid.
Tootjahinnad kasvasid septembris üle 19% Ekspordihinnad kasvasid samas taktis
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta septembris võrreldes augustiga 2,8% ja võrreldes eelmise aasta septembriga 19,2%.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta septembris võrreldes augustiga 2,8% ja võrreldes eelmise aasta septembriga 19,2%.