• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Microsofti mõju dollarile lühiajaline

  Dollari kurss nõrgenes eile esimeste kauplemistundidega viimase kahe kuu kõrgeimalt tasemelt korraks taas alla 15 krooni taseme, sest investorid kartsid, et negatiivne kohtuotsus Microsoftile kukutab aktsiate hindu Wall Streetil. Euroopas kukkus Microsofti aktsia 13 protsenti, enam-vähem samasugust langust oodati ka Ühendriikides.
  Kuna valuutakursside liikumisel pole viimasel ajal tugevat trendi olnud, sai iga väiksemgi uudis ülevõimenduse. Nii juhtus ka eile, kui Jaapani valitsus teatas teise kvartali sisemajanduse kogtoodangu juurdekasvu alanemisest esialgselt 0,2 protsendilt 0,1ni. Dollari kurss kerkis uudise mõjul jeeni võrra 106,55 jeenini.
  Vaevalt aga ükski neist uudistest on pikaajalise mõjuga. Olulisem on see, mida teeb järgmisel nädalal USA Föderaalreservi vabaturu komitee. Enamik analüütikuid usuvad, et keskpank ei tõsta intressimäärasid ka seekord. Kui aga intresse siiski tõstetakse, võib järgneda tugev aktsiate kukkumine börsil, mis mõjutab oluliselt ka Ühendriikide valuuta kurssi. Eile õhtul oli dollari kurss 15,0825 krooni.
  Rootsi kroon tugevnes eile 1,809 kroonini, sest sealne keskpank tõstab tõenäoliselt sel nädalal baasintressi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.