• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valuutaturud istuvad kaevikutes

  Juba mitmendat päeva on valuutakursid püsinud suhteliselt stabiilsena. Selget trendi ei ole ning kõik uudised on jäänud lühiajalise mõjuga. Taoline olukord jääb arvatavasti püsima kuni järgmise teisipäeva-kolmapäevani. Teisipäeval toimub USA Föderaalreservi Vabaturukomitee istung ning selle otsuse mõju avaldub teisipäevastele finantsturgudele Ühendriikides. Aasia ning Euroopa finantsturud saavad reageerida sündmusele alles kolmapäeval.
  Eilne tähtsaim uudis oli Ühendriikide oktoobrikuu tootjahinnaindeksi avaldamine. Nn keskne tootjahinnaindeks (kust on välja jäetud sesoonselt tundlikud toiduainete ja kütuste hinnad) kerkis oktoobris üllatuslikult 0,3 protsenti. Analüütikud olid prognoosinud hulgihindade 0,1protsendilist tõusu.
  Ootamatult suur hulgihindade kerkimine suurendab tõenäosust, et USA keskpank järgmisel nädalal intressse siiski tõstab. Kuigi intresside kergitamine suurendab konkreetse valuuta hoiuste tulusust, on dollar praegusel ajal deposiidiintressidest vähesõltuv. Ühendriikide valuuta sõltub momendil eelkõige sellest, mis toimub Wall Streetil, st aktsia- ja võlakirjaturul. Eile õhtul oli dollari kurss 15,0376 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
USA aktsia futuurid ennustavad tõusu jätkumist
Tänast päeva on USA suuremad aktsiaindeksite futuurid alustanud tõusuga ning USA suuremate aktsiaindeksite rekordid on kasvule viinud ka Aasia suuremad börsiindeksid
Tänast päeva on USA suuremad aktsiaindeksite futuurid alustanud tõusuga ning USA suuremate aktsiaindeksite rekordid on kasvule viinud ka Aasia suuremad börsiindeksid
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.