• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Falckil edumaa

  Pärast Poola turvafirma Erminiuse ostmist, mille käive ulatub aastas 105 miljonile Eesti kroonile, ulatub Falcki kogukäive Ida-Euroopas tänavu 735 miljonile kroonile. Securitase käive peaks viimase üheksa kuu andmete põhjal jääma 567 miljonile kroonile, võrreldes 1998. aasta 342,3 mln krooniga.
  Eelkõige on Securitas, mis on oma 52,5 miljardi kroonise käibega maailma suurim turvateenuste pakkuja, Taani rivaalist maha jäänud suure potentsiaaliga Poola turul.
  Kokku ulatub Falcki käive Poolas tänavu 357 miljonile kroonile, mis teeb firmast suurima pääste- ja turvateenuste pakkuja, ehkki kogu turust on Falcki käes vaid 4--5%. Aasta kasvuprognoosiks on Falck 8--10,5 miljardile kroonile hinnatud potentsiaaliga turul kavandanud 20--30%.
  Peale turvateenuste on Poolas kiire kasv ka päästeteenuste turul. 1998. aastal vastas Falck 150 000 väljakutsele.
  Securitase käive Poola turul, kus tegutseb umbes 12 000 turvateenuste pakkujat, on tänavu 252 mln krooni mulluse 115,5 miljoniga võrreldes. Samas on firma tugevasti esindatud T?ehhis ja Ungaris, kus Falck seni veel kanda kinnitanud pole. Securita-se käive ulatub seal tänavu 357 mln kroonile, millest 252 miljonit tuleb Ungarist.
  «Ega meil ei olegi eraldi Ida-Euroopa strateegiat,» ütles Falcki infojuht Nels Pe-tersen. «Meil on strateegia Läänemere regiooni tarvis, kus praegu on põhirõhk Poolal ja Balti riikidel. Seepärast ei olegi me nende turgude jaoks veel plaane teinud.»
  Eesti turul sai Falck Secu-ritase ees edumaa ASi ESS ostmisega, mille käibeks ennustatakse 420 mln krooni. Securitase käive jääb tänavu umbes 84--105 miljonile.
  ASi ESS ostmisega kinnitas Falck kanda ka Leedus, kuhu Securitas pole veel jõudnud ning Lätis, kus Securitase käive ei ületa tänavu 29,4 mln krooni. Samas ütles Falck, et firma ostusoovid pole Eestis veel rahuldatud.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Nädala lood: Enefit Greeni triumf ja kuidas kurikuulus ärimees oma esimese miljoni teenis
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Indrek Kasela Enefiti IPOst: kodanikuna takka ei kiida, aga investorina olnuks patt mitte osaleda
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.