• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas kiirusemõõdiku näit on piisav tõend kiiruseületamisest?

  Muidugi, kuidas siis teisiti? Kuidas saab siis kiirust mõõta ja kiiruseületajaid korrale kutsuda -- peab siis nendega ühes autos olema? Küsimus on praegu politsei aususes ehk siis selles, kuidas olla kindel, et kiirusemõõdiku näit on just konkreetse auto oma. Politseiniku autoriteet on praegu paraku küllaltki madal, aga üldiselt on ta vannutatud mees, ta on selleks koolitatud ja politseid tuleb siin uskuda.
  Mina põhimõtteliselt liikluseeskirju ei riku ja see on mind ennast aidanud, ka siis, kui mind on rajalt maha võetud. Seda on tehtud ja on ka alusetult kiiruseületamises süüdistatud. Aga usun, et need on üksikjuhud. Muidugi peavad politseiniku käed reeglina olema puhtad.
  Ma ei mõista kohtu otsust -- minu arvates ei ole tegu seaduserikkumisega politsei poolt. Politsei peab ka edaspidi kiiruseületajaid kinni pidama ja ka trahve määrama. Ilmselt tuleb seadust muuta -- roolis olija tuleb identifitseerida, seadmed muretseda, aga need on kallid. Muidugi saab politsei paremini tööle panna. Seda kõike saab, aga see võtab aega.
  Täiesti kindlasti ei ole see piisav. Kiirusemõõdiku näit tuleb seostada selle autoga, mille kiirust mõõdeti. Kui seda ei suudeta teha, siis võib see ju olla mis tahes autoga, mis läbis mõõtmiskoha mõned minutid varem või hiljem. Ainuke argument on politseiniku ausus, aga kui samal ajal käib protsess politseinike üle peksmise asjaoludel, siis kõnelda politseiniku aususest ei ole võimalik.
  Me elame õigusriigis, kus kehtib süütuse presumptsioon -- minu kuritegu tuleb tõestada, kuni seda pole tehtud, olen ma süütu. Ja mitte mina ei pea oma süütust tõestama, vaid süüdistaja peab tõestama, et ma olen süüdi. Ka siiani on politsei samamoodi kiiruseületajaile trahvi määranud, kodanik on lihtsalt kuuletunud nõukogude kodaniku kombel võimu esindajale. Aga täna võime me ka võimu otsuse kohtusse kaevata. Ja mul on siiras heameel, et keegi seda ükskord tegi ja kohus on võtnud asja ette. See on suurepärane pretsedent.
  Kui politsei tahab tegelda sellega, milleks maksumaksja talle raha maksab, muretsegu korralikud seadmed ja tehku see asi vettpidavalt ja seda tööd, mida inimene neilt ootab -- et liiklus oleks turvaline. Seal, kus politseid tõesti vaja, teda pole, asulast välja piirangu lõppu tähistava märgi juures on ta platsis -- seal trahve koguda on lihtne.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Vanglaleival Hubert Hirve varju nähakse jätkuvalt restoraniäris
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.