• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Konkurentsiamet kontrollib Eesti Telefoni hinnakujundust

  Tulenevalt eelmise aasta oktoobrist kehtivast uuest konkurentsiseadusest, kus on püstitatud kohustused ja piirangud loomulikule monopolile ja eriainuõigusega ettevõttele, peavad need oma raamatupidamises tegema selget vahet erinevate valdkondade osas, ütles konkurentsiameti turusuhete osakonna juhataja Svetlana Ljutova.
  Seadus nõuab vahetegemist põhi- ja lisategevusalade vahel nagu näiteks tootmine, edastamine ja turustamine, et tagada sellega majandustegevuse läbipaistvus ning avalikustada kulutused tarbijatele.
  Ljutova sõnul palus konkurentsiamet mullu kõigil loomulikel monopolidel tegevus seadusega vastavusse viia.
  «Loomulikult on sellistel suurtel ettevõtetel raske momentaalselt ümber seada oma raamatupidamine ning teha kuludele vastav arvestus, mis oleks läbipaistev ja tarbijale arusaadav,» ütles Ljutova.
  Ljutova sõnul lubas Eesti Telefon kevadel -- ajal, mil oldi rakendamas tarbijate hulgas palju vastuseisu tekitanud kõnealustustasu -- nii konkurentsiametile, tarbijakaitseametile, sideametile kui ka teede- ja sideministeeriumile, et viib asjad seadusega vastavavusse 1. novembriks.
  Konkurentsiamet ei saanud Eesti Telefonilt lubatud tärminiks vajalikke andmeid kätte, ütles Ljutova.
  «Kuigi me näeme, et Eesti Telefon on oma raamatupidamist päris korralikult ringi teinud, vaatame ikka, kas ettevõte kohustust täidab,» lisas Ljutova. Ta märkis, et võibolla pole osatud neid muudatusi konkurentsiametile näidata.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Eesti saab leevendada inflatsiooni mõju, hinnatõusu ennast pidurdada on raske
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.