25. november 1999 kell 22:00

Nokia pürib Euroopa suurimaks

Nokia on murdmas 1000 mld Soome marga piiri ja möödumas seni Euroopa kalleimast firmast Deutsche Telekomist. Nokia turuväärtus oli kolmapäevaõhtuse Helsingi börsi sulgemishinna alusel 160,94 miljardit eurot ehk 956,92 miljardit marka. Deutsche Telekomi turuväärtus oli 164,27 miljardit eurot ehk 976,74 miljardit marka. Eile jätkas Nokia aktsia tõusu, kolmapäevaga võrreldes kallines aktsia üle kolme protsendi.

Nokia on liikunud viimastel kuudel kiiresti DT kannul. Aasta algusega võrreldes on Nokia aktsia tõusnud juba umbes 140%. DT aktsia on kallinenud 70 protsenti.

Kui Nokia möödub maailma suurima börsiväärtusega firmade nimekirjas DTst, jääb tema ette veel tosinkord suurfirmat, mis on kõik Ameerika ettevõtted, välja arvatud Jaapani telefonigigant NTT.

Maailma esinumbriks jõudmiseni on Nokial siiski veel pikk tee. Maailma suurima börsiväärtusega firma General Electricu turuväärtus oli New Yorgi börsi kolmapäevaõhtuse sulgemishinna alusel 448 miljardit dollarit ehk ligi 2570 miljardit marka.

Autor: BNS

Hetkel kuum