• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aasia loob ühisturgu

  Kolmandat aastat järjest kohtunud Jaapani, Hiina, Lõuna-Korea, Birma, Tai, Vietnami, Kambodzha, Laose, Brunei, Malaisia, Indoneesia, Singapuri ja Filipiinide liidrid kinnitasid vastuvõetud ühisdeklaratsioonis soovi tihendada omavahelisi majanduslikke ja poliitilisi sidemeid. Nende eesmärk on seista ühiselt vastu ELi ja NAFTA survele.
  Uus vabakaubandusblokk kujuneb praegu loomisel oleva ASEANi riikide vabakaubanduspiirkonna (AFTA) laienduseks. ASEANi riigid on juba otsustanud kiirendada omavaheliste tollitariifide alandamist. Jaanuaris kahandatakse nende omavahelises kaubavahetuses 90% kaupade tollimäärad 0--5 protsendini, mille tulemusena tekib 500 miljonit inimest hõlmav peaaegu täielik vabakaubanduspiirkond. Kui neile lisanduvad Hiina, Jaapan ja Lõuna-Korea, tekib kahe miljardi inimesega kaubanduspiirkond. Seda arengut soodustab Hiina astumine WTOsse.
  «Kui me näeme kõvasti vaeva, siis on Ida-Aasias ühisrahaga ühisturu loomine täiesti võimalik,» ütles Filipiinide president Joseph Estrada. Ida-Aasia aastane sisemajanduse kogutoodang on üle 117 120 miljardi Eesti krooni.
  Aasia majanduslikud suurriigid Hiina, Jaapan ja Lõuna-Korea avaldasid Manilas selget soovi ühineda loodava ühisturuga, kuid nad suhtuvad skeptiliselt tihedamasse integratsiooni ja ühisvaluuta kehtestamisse.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.