• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Konkursil kaotanud taunivad komisjoni valikut

  Erastamisagentuuri ja Eesti Raudtee esindajatest moodustatud komisjon valis laupäeval raudtee erastamisnõustajaks Balti Cresco Investeerimisgrupi, mille välispartnerid on eraisikud.
  Sellised hägusad protsessid vähendavad kogu riigi usaldusväärsust, lausus erastamisnõustaja konkursil osalenud NM Rotschild & Son's partneri Suprema investeerimispanganduse direktor Henrik Igasta. Ei suuda uskuda, et eraisikute pakkumust eelistati raudtee erastamise ekspertidele, lisas ta.
  Konkursil osalenutes tekitas hämmastust, et konkursi hindamiskriteeriume muudeti nädal enne pakkumuste esitamise lõpptähtaega. Kui enne olid kolm kriteeriumi võrdse osakaaluga, siis uues variandis muutus olulisimaks pakkumuse hind, mille osakaal moodustas 40%, nõustamiskogemus ja erastamiskontseptsioon kumbki 30%. Lisaks vahetati paar päeva enne pakkumise lõpptähtaega komisjoni liige vandeadvokaat Andres Suik erastamisagentuuri nõukogu liikme Ants Leemetsa vastu. Muudatustes näevad konkursil kaotanud kasu eelkõige Crescole.
  «Me ei müü saapavabrikut või hulgimüügifirmat, kus hind on kõige olulisem,» lausus Igasta.
  Peale Cresco ja Suprema lõppvooru pääsenud PricewaterhouseCoopers CF&PB juhataja Mart Habakuk lausus, et ka hinna poolest tegi nende firma odavaima pakkumise, samuti on firma tehingute arvult suurim erastamisnõustaja maailmas. Habakuki sõnul oli nende erastamiskontseptsioon koostatud 27 riigi valitsusi ja raudtee-ettevõtjaid nõustades saadud kogemustele. «Ühe päeva jooksul pole võimalik professionaalselt ja objektiivselt esitatud erastamiskontseptsioone hinnata,» lausus Habakuk. Ta märkis, et kuigi ametlikku otsust erastamisnõustaja valiku kohta pole veel langetatud, jääb ajakirjanduse põhjal mulje, et erastamisnõustaja valikuks moodustatud neljaliikmeline komisjon ei kavatse järgida riigihankeks välja kuulutatud valikukriteeriume.
  Balti Cresco Investeerimisgrupi juhatuse esimees Andres Rätsepp ei nõustunud eile raudtee erastamisnõustaja valimisega seonduvat kommenteerima.
  «Mina arvan, et Crescos on mõistlikud inimesed ja ma ei näe põhjust neid milleski ebaeetilises süüdistada, « ütles investeerimispankur Rain Lõhmus. Konkursil on alati üks võitja ja mitu kaotajat, kes on rahulolematud, lisas ta.
  Raudtee erastamisel lääne kapitali esindav Guido Sammelselg lausus, et pole vahet, kes nõustajaks saab, sest tingimused määratleb riik.
  Komisjoni otsuse erastamisnõustaja osas peab kinnitama 8. detsembril kogunev erastamisagentuuri nõukogu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kadi Heinsalu: õpilaste massitestimine on ette läbi kukkunud üritus
Koolilaste kiirtestimine koroonaviiruse levikut ei piira ja sel on mitu põhjust, kirjutab Äripäeva meditsiiniuudiste peatoimetaja Kadi Heinsalu.
Koolilaste kiirtestimine koroonaviiruse levikut ei piira ja sel on mitu põhjust, kirjutab Äripäeva meditsiiniuudiste peatoimetaja Kadi Heinsalu.
S&P 500 ja Dow Jones seadsid uued rekordid
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Unimed Kliinikud ostis kaks hambakliinikut
Unimed Kliinikud OÜ ostab KW ja Al Mare hambakliinikud.
Unimed Kliinikud OÜ ostab KW ja Al Mare hambakliinikud.
RMK võtab tööle IT-osakonna juhataja
RMK on Eesti riigile kuuluva metsa ja teiste mitmekesiste looduskoosluste hoidja, kaitsja ja majandaja. RMK teenib riigile metsa majandades tulu, kasvatab metsataimi ja korraldab metsa- ja looduskaitsetöid. Lisaks loob RMK looduses liikumise võimalusi oma puhke- ja kaitsealadel ja kujundab loodusteadlikkust. RMK-s töötab 700 inimest.
RMK on Eesti riigile kuuluva metsa ja teiste mitmekesiste looduskoosluste hoidja, kaitsja ja majandaja. RMK teenib riigile metsa majandades tulu, kasvatab metsataimi ja korraldab metsa- ja looduskaitsetöid. Lisaks loob RMK looduses liikumise võimalusi oma puhke- ja kaitsealadel ja kujundab loodusteadlikkust. RMK-s töötab 700 inimest.