Erik Samel • 5. detsember 1999 kell 22:00

Enamik kortereid müüakse laenuga

Eluasemelaenu tingimuste lihtsamaks muutumine on laenuga müüdavate korterite osakaalu tõstnud 80--90% tasemele.

Vaatamata korterituru aktiivsusele on hinnad püsinud ühel ja samal tasemel. Ober-Haus Kinnisvara Mustamäe kontori juhataja Deivi Vaht märgib, et omanikud panevad küll korterid müüki senisest veidi kõrgema hinnaga, kuid ostjad pole uute hindadega kaasa läinud. «Läbirääkimistel hind ikkagi natuke läheb allapoole,» kinnitab Vaht. Kahetoalise korteri eest küsitakse tema sõnul Mustamäe üheksakordsetes majades juba 180 000--190 000 krooni, aga tehingut sellel hinnatasemel enamasti ei sooritata. Pindi Kinnisvara maakleri Pärle Seppingu arvates on hinna üle tingimist viimasel ajal siiski vähemaks jäänud, ka tema kinnitusel pole hinnad tõusnud.

Läbikäidavate tubadega korterid maksavad ligikaudu 15% vähem kui eraldi tubadega korterid. Kivimajade korterid on paneelmajade korteritest Vahti sõnul keskmiselt 30% kallimad. Remonditud kahetoaliste korterite eest on ostjad valmis maksma kuni 250 000 krooni. Remontivajavad korterid on märksa odavamad -- 160 000 krooniga on läbikäidavate tubadega korter võimalik osta ka keskmistel korrustel, märgib Arco Vara maakler Lauri Laanoja.

Hetkel kuum