• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Täna määratakse börsi liikumissuund

  Reedene kauplemispäev Tallinna börsil möödus suhteliselt rahulikus meeleolus ? börsisüsteemi käive ulatus keskpärase 14,86 mln kroonini ja ÄP indeks langes 0,63 võrra. Uue nädala esimene kauplemispäev tõotab see-eest tulla aga äärmiselt põnev.
  Üks tänase börsipäeva põhiootusi on III kvartali esialgse SKT näitaja avaldamine. Analüütikute ootused on seatud 1?2protsendisele kasvule. Oodatust väiksema majanduskasvu puhul satuvad liideraktsiad surve alla, suurema korral aga võib oodata aktsiate kallinemist.
  Olulist rolli mängib täna kindlasti Telekomi aktsia. Reedel oli ta ainus kolmest juhtaktsiast, mis päeva plussis lõpetas. Mõjud tulid taas selgelt Londonist, kus aktsia pärast hommikust esimest nõrkust kiirelt üles liikus ja lõpetas õhtul 93,35 kroonil. Tugevana püsib Euroopas praegu kogu telekomisektor.
  Lisaks SKT ootusele ja Telekomi välismõjudele hakkab täna börsi mõjutama reedel viis minutit enne turu sulgemist tulnud teade Hansabanka plaanist osta Läti pank UBB Ventspils.
  Nimetatud tehingu jõustumisel kinnitaks Hansabanka oma kohta Läti kolme suurema panga seas. UBB Ventspilsi puhul on tegemist tuntud transiidipiirkonna rikastele firmadele kuuluva pangaga. Hansabanka tehingust tulenev peamine võit saakski seeläbi olema suurte transiidifirmade võitmine oma klientide hulka.
  UBB Ventspilsi ost aitab Hansapanga grupil veidi leevendada ka ülekapitaliseerituse probleemi. Millise skeemi järgi UBB Ventspilsi ostmine toimub, pole veel teada, kuid hind peaks Hansapanga juhatuse esimehe Indrek Neivelti sõnul ületama UBB Ventspilsi omakapitali ehk 134,4 mln krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.