ÄP fototoimetus • 5. detsember 1999 kell 22:00

Telia ja Sonera ärisaladustüli kestab

Soome telekommunikatsioonifirma Sonera tehnoloogiadirektor Juha Heinänen siirdus juba mõnda aega tagasi konkureeriva firma Telia Finland tehnoloogiadirektoriks. Sonera kahtlustab, et Heinänen võttis kaasa firma saladusi puudutavaid materjale. Asja uuriv Soome keskkriminaalpolitsei on leidnud Heinäneni kodunt programmid, mis Sonera väitel on Heinänen ebaseaduslikult viinud Teliasse.

Pärast Heinäneni lahkumist sai Sonera neli direktorit firma kõrgemalt juhtkonnalt loa lugeda Heinänenile saadetud elektroonilist posti. Heinänen on andnud asja kohtusse.

Tehnikaülikooli professor Arto Karila leiab, et Sonera direktorid on rikkunud kirjavahetuse saladuse seadust ning et juhtumit võib võrrelda ka ebaseadusliku pealtkuulamisega. Postisaladuse rikkumise eest võib kohus määrata rahatrahvi või kuni aastase vanglakaristuse.

Autor: ÄP

Hetkel kuum