• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Telekomi aktsia käis 100 kroonil ära

  Tallinna börsi liideraktsiate hinnad läbisid eile pärastlõunal mõõduka korrektsiooni, kuid jäid tänu hommikusele tugevnemisele päeva kokkuvõttes siiski plusspoolele.
  Ka ÄP indeks sulgus eile hoolimata õhtusest tagasilöögist positiivsel pinnal, kerkides päevaga 0,28%, 334,82 punktile. Börsisüsteemi päevakäive ulatus eile registreeritud 278 tehingus 33,62 mln kroonini, mis arvestades pärastlõunast korrektsiooni on ka igati loogiline. Pöördelistel hetkedel on investorite kauplemishuvi alati veidi suurem.
  Kui eilses kommentaaris sai märgitud, et Telekomi ja Hansapanga aktsia on jõudnud 100 krooni künnisele, siis täna võib tõdeda, et turg käitus vastavalt ootustele -- Telekom käis üle 100 krooni piiri ära, Hansa selleni aga ei küündinud.
  Telekomi aktsia, mis alustas ka oluliselt maagilisele piirile lähemalt, kerkis hommikul kiiresti üle 100 krooni (päeva kõrgeimaks jäi 102 krooni), misjärel käivitusid ka esimesed müügiorderid.
  Eestis on nn kindlaksmääratud hinnaga tehingud küll üpris vähelevinud, mujal maailmas on mingi olulise tasemega seotud tehingukorraldused aga sagedased. Telekomi näite varal võib oletada, et investor andis sisse korralduse, mis sätestas, et kui aktsia müügihind jõuab 100 kroonini, peab maakler tema nimetatud koguse maha müüma.
  Automaatselt või mitte, selline protsess eile Tallinna börsil käivitus, ja kui Londonist ka erilist toetust näha polnud, hakkas aktsia hind vajuma, tõmmates endaga kaasa ka Hansapanga ja Norma aktsia.
  Tublilt jätkas eile Ühispanga aktsia, tõustes 2,73%, mis liideraktsiate õhtust korrektsiooni arvestades on seda parem saavutus. Ühispanga aktsiat mõjutab hetkel eeldatavalt liideraktsiatest väljunud investorite soov leida potentsiaalset järgmist kiiret tõusjat. Samas on viimased päevad näidanud, et Ühispanga puhul võib kapis olla veel nii mõnigi luukere.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.