12. detsember 1999 kell 22:00

Ei saa me läbi Lätita (ja vist ka ELita)

Lätlastega on keeruline, ent ilma ka justkui hakkama ei saa. Läinud nädal tõi hulgaliselt Eesti-Läti kaubandussuhteid puudutavaid uudiseid. Nädala alguses sai uut hoogu nn lihasõda ehk teisisõnu -- lõunanaabrite valitsus ja parlament otsustasid, et pikendavad sealihatolle veel kahe aasta võrra. Eesti ja Leedu avaldasid kohemaid protesti, ent arvestades, kuidas analoogilised protestid mõjusid ca 200 päeva tagasi, kui Läti hoolimata vabakaubanduslepingust kaitsetollid siiski kehtestas, ei ole nurisemisel ilmselt märkimisväärset mõju. Reedel kutsus Euroopa Liit Läti ja Leedu laienemiskõnelustele. Kui Eesti nüüd ikka sigu Lätti müüa tahab, peab ta tegema kõik, et Lätigi ELi saaks. See tähendaks ka tollidest pääsemist.

Hetkel kuum