• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turg rahuneb uue aasta saabumiseni

  Kauplemine Tallinna börsil jäi eile suhteliselt rahulikuks ja aktsiate hinnad muutusid vähe. ÄP indeks liikus päeva siseselt kitsas ca üheprotsendises kõikumiskoridoris ja sulgus õhtul 329,6 punktil (päevaga -0,05%).
  Vähemal või rohkemal määral sõltuvad aktsiate hinnad praegu läheneva aastavahetuse kardetavast mõjust, täna keskpäeval avaldatavatest pankade novembrikuu majandustulemustest, reedesest optsioonide lõppemisest ja ka pühapäevastest riigiduuma valimistest Venemaal.
  Tundub, et aastalõpu võtmeprobleem saab siiski olema just A2T vea kartus. Viimasel kolmel mainitud teguril on tähtsust eeskätt väga lühiajalises tähenduses.
  Pankade kasumeist midagi üllatavat turuosalised ei oota. Üldiselt arvatakse, et kui ka tuleb mingeid erakorralisi tulusid (kasvõi aktsiahindade tõusust), tehakse nende arvel täiendavaid provisjone ja kasumid jäävad ikka juba teada suurusjärkudesse -- Hansapank ca 40 mln kr, Ühispank ca 10 mln kr ja Optiva ca 1 mln kr.
  Reedesest optsioonide lõppemisest samuti väga suurt mõju aktsiate hindadele ei kardeta. Detsembris lõppevate optsioonilepingute maht on umbes 14,5 mln kr ja see summa ka ainult käesoleva nädala päevadele hajutades võib maksimaalselt tekitada 3 mln kr jagu täiendavat müügisurvet. Ilmselt osa lepinguid sarnaselt eelmiste kuudega pikendatakse ja vaevalt, et kõik optsioonid 100protsendiselt alusvaraga kaetud olid.
  Venemaa riigiduuma valimiste mõju meie aktsiaturule on aga hoopis raske prognoosida. Hetkel peetakse tõenäoliseks, et võimule tulevad vasakpoolsed jõud, kuid isegi Venemaal pole see seni suurt paanikat tekitanud. Samas on võimalikud reageerijad, välisinvestorid oma positsioonid nii Venemaal kui ka Eestis suuresti sulgenud või siis vähemalt külmutanud ja seega mingit suuremat paanilist liikumist enne uue aasta algust vaevalt tulemas on.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Baltic Horizon kasvatas renditulu
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Raadiohommikus: veresaun börsidel, restoraniäri eluspüsimine ja nõuanded ettevõtjale
Esmaspäevases hommikuprogrammis võtame luubi alla investorite otsused veresauna ajal aktsiaturgudel, räägime restoraniäri hakkamasaamisest järjekordses kriisis ja anname nõu, kuidas heitlikul ajal äriprotsesse ümber korraldada.
Esmaspäevases hommikuprogrammis võtame luubi alla investorite otsused veresauna ajal aktsiaturgudel, räägime restoraniäri hakkamasaamisest järjekordses kriisis ja anname nõu, kuidas heitlikul ajal äriprotsesse ümber korraldada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.