• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Novembrikuu üllataja oli Optiva

  Novembrikuu kõige huvipakkuvamaks pangaks Äripäeva pangareitingu arvutamise juures oli Optiva Pank, mille varade maht kasvas eelmisel kuul 325 mln ehk 9,8%.
  Panga deposiitide kasv oli novembris väga kiire. Nõudmiseni hoiused kasvasid 8,7% ja tähtajalised 6,4%. Sellele vaatamata kahanes panga lühiajalise likviidsuse näitaja, sest panga likviidsete varade hulk kasvas likviidsete kohustuste mahust veelgi kiiremini. Mõningal määral muutus lühiajalise likviidsuse näitaja eelmisel kuul halvemaks Hansapangal. Intresside langus tõi Hansapanga tähtajaliste deposiitide mahu kuuga alla 10,7%. Olulisel määral ehk 580 mln krooni võrra kasvasid Hansapangas aga lühiajalised kohustused ehk nõudmiseni hoiuste maht, mis halvendas eelpool mainitud lühiajalise likviidsuse näitajat.
  Likviidsete varade kasvu tõttu kahanes Optiva Pangas kõige kiiremini ka vähelikviidsete varade osakaal, mis aitas pangal samuti oma reitingut omajagu parandada.
  Finantsvõimenduse koha pealt nii Hansa- kui Ühispanga osas midagi ei juhtunud. Olulisel määral kasvas finantsvõimendus taas Optiva pangas, kuna suure varade mahu kasvu kõrval ei olnud omakapitali kasv 0,46 mln kroonise novembrikuu kasumi põhjal just kuigi suur.
  Oluliselt tõusis finantsvõimendus ka Tallinna Äripangas mille varade maht, mis on kuust kuusse tugevalt kõikunud, kerkis seekord ligi 12%. Panga turuosa see Eesti kommertspankade maastikul oluliselt ei tõstnud. Küll aga tõusis möödunud kuul 0,59 protsendiga turuosa Optiva Pangal. Kõige enam ehk 0,53% langes turuosa Ühispangal. See-eest oli Ühispank see, kelle novembrikuu kasumiga võis kõige enam rahul olla ning mis seeläbi aktsiate tulukuse koha pealt suutis oma tasapisi langevat reitingut ülal hoida.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Parim juht Madis Toomsalu: Eesti parim juht on hoopis mu ema
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.