• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pankade e-teenused kallinevad

  «Internetipanga teenus ei ole odav ja seda ei saa lõpmatuseni tasuta pakkuda,» ütles Hansapanga avalike suhete juht Ando Noormets eile. «Infotehnoloogia nõuab palju investeeringuid.» Tänavu on Hansapank ITsse investeerinud 120 miljonit krooni, järgmisel aastal investeeritakse 167 miljonit krooni.
  Internetipanga vahendusel tehtud kodumaised maksed Eesti kroonides hakkavad Hansapanga ärikliendile maksma kolm krooni ülekandelt.
  10. jaanuaril muutub ka Telehansa hinnakiri. Kuutasu tõuseb uue hinnakirja kohaselt 50 krooni võrra 300 kroonile. Telehansa I paketi kasutajatele tõuseb pangast väljamineva Eesti-sisese ülekande teenustasu ühelt kroonilt kolmele kroonile. Pangasisesed ülekanded on selle paketi kasutajale tasuta.
  Telehansa II paketi kasutajatele alaneb Eesti kroonides tehtava pangasisese ning pangast väljamineva makse teenustasu neljalt kroonilt kolmele kroonile. II paketi kuutasu jääb samaks.
  Suurettevõtetest äriklientidele hakkab Hansapank uue aasta esimeses kvartalis pakkuma uut Telehansa versiooni Telehansa+, mis võimaldab Telehansa programmiga töötada üheaegselt mitmel töökohal.
  Internetipangaga liitumine, kuuhooldus, tähtajalise hoiuse avamine ning kontoväljavõte jääb endiselt tasuta teenuseks. Erakliendi hinnakirjas pole Noormetsa sõnul plaanis lähiajal muutusi teha.
  Ühispanga avalike suhete juht Eero Raun kinnitas, et ka Ühispanga elektroonilised teenused lähevad 1. jaanuaril kallimaks. «See on igati loogiline trend, et elektroonilised teenused saavad hinda juurde,» ütles Raun. Hinnakirja muudatustest teatab Ühispank järgmisel nädalal.
  Optiva Pank teatas, et ei kavatse järgmise aasta alguses internetipanga teenuste hindu tõsta.
  Praegu on Hansapangal üle 90 000 internetipanga kliendi ja Ühispangal 30 000 U-Neti klienti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Advokaat: ettevõtjad arvavad, et keegi väga ootab nende kaebusi
Suurem osa ettevõtjatest ei puutu igapäevaselt kokku kriminaalmenetlustega, mistõttu on neil kogu protsessi kohta mitmeid eel- ning eksiarvamusi. Adovokaadibüroo Triniti vandeadvokaadi Risto Käbi sõnul viitavad vahel liigsete detailidega sisustatud kuriteoteated ettevõtjate arvamusele, et keegi väga ootab nende kaebusi. Nii see Käbi sõnul tegelikult ei ole.
Suurem osa ettevõtjatest ei puutu igapäevaselt kokku kriminaalmenetlustega, mistõttu on neil kogu protsessi kohta mitmeid eel- ning eksiarvamusi. Adovokaadibüroo Triniti vandeadvokaadi Risto Käbi sõnul viitavad vahel liigsete detailidega sisustatud kuriteoteated ettevõtjate arvamusele, et keegi väga ootab nende kaebusi. Nii see Käbi sõnul tegelikult ei ole.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.