• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Äripäeva ja äriregistri kriminaalasi jääb soiku

  Reedel kutsus majanduspolitsei uurija Margit Schmidt altkäemaksu ametnikule üle andnud Äripäeva ajakirjaniku Peep Soomani uuele ülekuulamisele. Ta nõudis, et ajakirjanik läheks politseisse veel samal päeval. Kuuldes, et viimane on reedel töö tõttu hõivatud, lausus uurija, et uut ülekuulamist nõudnud riigiprokuröri selline vastus kindlasti ei rahulda. Hiljem jõudsid ajakirjanik ja uurija kokkuleppele, et ülekuulamine toimub täna.
  Tallinna politseiprefektuuri majanduskuritegude talituse komissar Marek Helinurm kinnitas, et ta teab, mis käik asjadele antakse. «Aga ma ei saa seda praegu öelda,» sõnas Helinurm. Küsimusele, kas ajakirjanikele süüdistus esitatakse, vastas politseinik, et ta ei usu seda. «Mida kiiremini te politseis ära käite, seda varem saab asi lõpetatud,» lisas Helinurm.
  Riigi peaprokurör Raivo Sepp ütles, et Äripäeva ajakirjanike suhtes algatatud kriminaalasi on riigiprokuratuuri kontrolli all. «Ju siis prokurör leidis, et asja menetletakse liiga aeglaselt,» leidis Sepp, miks majanduspolitseil uurimisega niivõrd kiire on. «Ma ei saa praegu seda öelda, milline käik asjale antakse,» ei soovinud Sepp kriminaalasja võimalikke tulemusi kommenteerida. Hinnangu saab anda alles siis, kui kõik ülekuulamised on uuesti tehtud, lisas ta.
  Septembri keskel andis Äripäeva ajakirjanik Peep Sooman eksperimendi käigus Tallinna linnakohtu registriosakonna ametnikule Annika Jürgensonile 1500 krooni altkäemaksu, et ta organiseeriks kandeotsuse kiirema vormistamise. Politsei algatas pärast altkäemaksu andmise ülestunnistamist Äripäeva ajakirjanike Peep Soomani, Hanno Tombergi, Andrus Vaheri ja Igor Rõtovi suhtes kriminaalasja, süüdistades neid altkäemaksu andmises. Jürgensoni süüdistatakse kelmuses.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Putin: Tahate rohkem gaasi? Kiitke Nord Stream 2 heaks
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.