23. detsember 1999 kell 22:00

Polsatil sihikul Balti telekanalid

Ka Suurbritannia TV International kirjutas, et Poola firma on huvitatud TV1 omandamisest, kuid Polsat ise on neid teateid eitanud. Samas ei eita Poola firma huvi Ukraina televisioonituru vastu. ©

Poolale avas võimaluse sellele turule siseneda USA Central European Mediaenterprise'i (CEM) otsus müüa oma osalus Ukraina telekanalis Studio 1+1. Gazeta Wyborcza teatel on Polsat alustanud kõnelusi Studio 1+1 ostmiseks.

Polsat on huvitatud positsiooni kindlustamisest Balti riikides ja Ukrainas. Firma Balti-suunaline invasioon algas kontrollpaki omandamisega Leedu Baltijosi telekanalis. Gazeta Wyborcza hinnangul võib Polsati eesmärk olla rahvusvaheline Läänemere-äärne televõrk, nagu Rootsi Modern Times Group, mis saadab saateid nii Eestisse, Lätisse kui Leetu.

LNT ostis detsembris Norex Grupi ja Baltic Holdingu vahendusel 49protsendilise osaluse TV1-s. Küsimusele, kas LNT aktsiad võivad lähiajal müüki minna, vastas telejaama juht nädala algul, et «mitte mingil juhul», sest firma on leidnud investoriks ühe Hollandi kompanii. Varem teatas ka Läti ajaleht Diena, et Poola Polsat ostab LNT ära.

Autor: BNS

Hetkel kuum