Peep Sooman • 6. jaanuar 2000 kell 12:52

800 kroonine tulumaksuvabamiinimum kehtib ka detsembri palgale

Sel aastal jõustunud tulumaksuvabamiinimum 800 krooni kuus kehtib ka juhul, kui ettevõte maksab töötajatele jaanuaris välja eelmise aasta detsembri palga.

Maksuameti andmetel toimub tulumaksu kinnipidamine ja maksuvaba tulu rakendamine kassapõhisel arvestuspõhimõttel, mis tähendab, et maksustamine toimub väljamakse tegemise ajal kehtinud tingimuste kohaselt. Nii on ka selle aasta jaanuaris eelmise aasta detsembri töötasu väljamaksmise korral maksuvaba tulu 800 krooni, sest tasu on töötaja jaanuari tulu.

Kui ettevõte eelmise aasta detsembris töötasu väljamakset ei teinud ja detsembris töötajale seni kehtinud maksuvaba tulu 500 krooni ei rakendanud, võib töötaja esitada sel kevadel elukohajärgsele maksuametile füüsilise isiku tuludeklaratsiooni, sest tööandja ei tee tulumaksu ümberarvestust.

Hetkel kuum