Raimo Ülavere • 7. jaanuar 2000 kell 15:30

Praamipiletite hinnad saarte ja mandri autodele ühtlustuvad

Saartel ja mandril registreeritud autodele praamipiletite hinnad ühtlustuvad, lepiti kokku täna teede- ja sideministri Toivo Jürgensoni ja Saare-, Hiiu- ja Läänemaa maavalitsuste esindajate ning Saaremaa Laevakompanii juhtide vahelisel kohtumisel.

'Selline vahetegemine ei ole tsiviliseeritud maailmas tavaks,' kommenteeris Jürgenson.

Lääne-Eesti saarte ja mandri vahelistel praamidel saab keskmine hinnatõus sel aastal olema 11,6%. Läbirääkimiste käigus alandas Saaremaa Laevakompanii hinnatõusu oluliselt. 'Alustasime keskmisest hinnatõusust 18 protsenti ja jõudsime 11,6 protsendini. Ma olen sellise lõpptulemusega väga rahul,' ütles Jürgenson.

Lisaks lepiti kokku, et need, kes kasutavad parvlaevade teenuseid rohkem, saavad hinnasoodustusi. Kolmandaks lepiti kokku, et suvekuudel - juunis, juulis ja augustis - hakkavad kehtima kõrgemad hinnad, mis võimaldavad muudel aastaaegadel hinnataset alandada.

'Ma tahan rõhutada, et ei tule üldist hinnatõusu kõigi tarbijagruppide suhtes, vaid paljudel juhtudel piletihinnad ei muutu või hoopis langevad,' ütles Jürgenson.

Konkreetsed piletite hinnad erinevatele tarbijagruppidele erinevatel aastaaegadel ja soodustuste määr avaldatakse pärast nende heakskiitmist tariifikomisjoni poolt. Tariifikomisjon loodab esialgse ajagraafiku kohaselt koguneda järgmisel nädalal. Pärast komisjoni heakskiitu peab hinnad kinnitama teede- ja sideminister. Uued hinnad peaksid hakkama kehtima alates 1. veebruarist.

Hetkel kuum