Kadi Heinsalu • 18. jaanuar 2000 kell 6:52

Rahandusministeerium ei taha haigekassat erastada

Rahandusministeeriumil pole nõunik Daniel Vaarik sõnul plaani haigekassa erastamiseks. Vaariku äsja saadetud pressiteate põhjal on rahandusministeerium seni olnud vastu avalik-õigusliku haigekassa loomisele, sest puudub selgus, kas see tooks kaasa raviteenuse kvaliteedi paranemise.

Ministeeriumi seisukoht on, et avalik-õigusliku haigekassa loomine võib vähendada kontrolli haigekassa raha üle ja seetõttu näeks rahandusministeerium haigekassa raha riigieelarve läbipaistva osana.

Tänases Postimehes kirjeldatud erastamise plaani ministeeriumil Vaariku teatel pole. Senistes aruteludes haigekassa tuleviku üle on silmas peetud kõiki võimalusi, kuid täielikust erastamisest pole juttu olnud ka arutelu tasandil.

Hetkel kuum