Ülo Toomsalu • 3. märts 2000 kell 6:33

Tuhat Pärnu pensionäri protestivad

Pärnu pensionärid tõid linnavolikokku ligi tuhande allkirjaga protestikirja, milles avaldatakse nördimust bussipileti hinna tõusu üle, kirjutab Sõnumileht.

'Häbi, härrad, et leiate raha, et suurendada oma palka ja teete sellega liiga pensionäride tagasihoidlikule rahakotile,' seisab 997 pensionäri allkirjaga protestikirjas. 'Protestivad inimesed, kellel on vaja sõita, kellel on haiged jalad ja väike pension.'

Linnavolikogu esimees Väino Linde ütles, et pensionärid moodustavad umbes kolmandiku Pärnu elanikest ja hinnatõus puudutab neid kõige valusamini.

'Palusin seisukohta linnavalitsuselt, samuti peaksid oma arvamuse ütlema volikogu sotsiaal- ja majanduskomisjon. Nemad peaksid otsustama, kas esitada volikogule eelnõu piletihindade muutmise kohta,' sõnas Linde.

'Loomulikult on pensionäridel iga kroon arvel, pensionid pole pikka aega tõusnud. Aga teisest küljest - diislikütuse hinda on viimase paari aastaga tõstetud üle kahe korra ja Pärnu ATP ei tule samuti omadega välja,' märkis Linde.

Hetkel kuum